Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Pumpar ska få fler att välja cykeln

Pumpar ska få fler att välja cykeln

Publicerad 4 oktober 2013 15:49 | Uppdaterad 7 oktober 2013 09:08
Lite luft i cykeldäcken? Nu finns det fyra cykelpumpar för alla att använda i centrala Karlskrona.

- Framförallt vill vi underlätta för alla som cyklar i Karlskrona, men även för andra som har användning av en cykelpump. Det kan vara rullstolshjul eller barnvagnshjul som också behöver pumpas, säger Claes Persson, enhetschef för gata/park på Karlskrona kommun.

Cykelpumparna finns placerade vid Stadsmarinan, på Parkgatan i närheten av busshållplatserna, vid korsningen mellan Pantarholmskajen och Borgmästarekajen samt vid brohålan vid Lindesnäs, platser där många cyklister passerar. De pumpar som satts upp är manuella, man måste alltså själv stå för själva pumpandet. Pumpen har en tryckmätare och det går att pumpa de flesta ventiltyper.

Under de senaste åren har kommunen arbetat aktivt med att göra det lättare att cykla. Exempelvis har nyligen en cykelväg byggts utmed Pantarholmskajen. Den binder ihop cykelvägen vid Långöbron med cykelvägen vid Borgmästarekajen.

-  Det känns roligt att vi har fått en cykelväg där, det var helt enkelt en felande länk i cykelvägssystemet i centrala Karlskrona, säger trafikingenjör Lars Olofsson. Jag hoppas de som har möjlighet verkligen tar sig ut på cykelvägarna för att upptäcka hur lätt det är att cykla i Karlskrona.


Fatima Arian är en av de som upptäckt stans nya cykelpumpar.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-10-07
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Pumpar-ska-fa-fler-att-valja-cykeln/