Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Arkitekten Ulf Nordfjell presenterade utvecklingsplanen för ...

Arkitekten Ulf Nordfjell presenterade utvecklingsplanen för Hoglands park

Carl-Göran Svensson, ordförande i Miljö och byggnadsnämnden, hälsade välkommen till en publik på cirka 90 personer. Alla hade kommit för att lyssna till arkitekterna Ulf Nordfjell och Annette Lindbergs presentation av sitt förslag till utvecklingsplan av Hoglands park.

Hoglands park en barockskatt

Ulf NordfjellEnligt Ulf Nordfjell är Hoglands park i Karlskrona är en barockskatt. En av de första barockträdgårdarna i Sverige och som fortfarande har kvar sin ursprungliga karaktär. Men nu behöver parken en uppfräschning med genomgång av träd, buskar, gångar, växter och utsmyckning. Ulf visar bilder från parken i slutet av 1800-talet och presenterar sitt förslag som man tydligt känner igen från de gamla bilderna.

 

 

 

Snäckan föreslås ersättas av en modernare byggnad

Anette LindbergAnnette Lindberg är arkitekt och samarbetspartner med Ulf Nordfjell. Hon har ritat byggnaden som ska ersätta Snäckan och visade hur hon har tänkt utformningen så att byggnaden följer parkens naturliga form. Den moderna byggnaden är föreslagen att innehålla, café, scen, toaletter och ett orangeri. Där kan de exotiska växterna i parken förvaras under vintern. På sommaren kan orangeriet innehålla olika utställningar.

 

Nya lekytor inspirerade av den befintliga miljön

Ulf fortsätter att berätta om det mest nya inslaget i parken som blir lekytorna. Den ena är en spännande vattenlek och den andra föreslås innehålla klätterredskap och bli utformad av Thomas Nordström och Annika Oskarsson. Båda är konstnärer som inspireras av den befintliga miljön i sitt skapande av lekplatser. Belysningen i parken blir utformad så att ljuset i parken blir det centrala.

Största kostnaderna är det under marken

Det mest kostsamma i denna typ av projekt ligger under marken, enligt Ulf Nordfjell. Det krävs ny jord, grus och upprensning bland rötter och så vidare för att få bra grogrund för alla växter.

Efter presentationen följde frågestund med Ulf och Annette.

Ulf Nordfjell - välkänd arkitekt

Ulf Nordfjell är bland annat känd som guldmedaljör 2007 i trädgårdsutställningen Chelsea Flower show i London och nu 2009 som arrangör av tidningen The Daily Telegraphs trädgård i samma show. Han har även arbetat med flera olika parker och projekt i Sverige som Göteborgs Trädgårdsförening, Berzeli park i Stockholm och Täcka Udden på Djurgården i Stockholm.

Mer information om utvecklingen av Hoglands Park

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-03-13
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Prisbelonte-Ulf-Nordfjell-och-Annette-Lindberg-presenterade-forslag-Hoglands-park/