Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Parkeringsautomaten i smartphonen

Parkeringsautomaten i smartphonen

Publicerad 17 maj 2013 11:18 | Uppdaterad 17 maj 2013 13:00
Nu blir det lättare att parkera bilen i Karlskrona. Med Karlskrona kommuns nya app, Parkera i Karlskrona, behöver du inte gå till någon parkeringsautomat, inte ha mynt i fickan eller betala för mer tid än du faktiskt parkerar.

Den nya appen gör att det nu finns ett helt system som underlättar för både privatpersoner och företag. De som parkerar på Trossö kan nu betala med mynt, kort, köpa Trossökort på webben eller använda den nya appen och betala alla sina parkeringsavgifter en gång i månaden.

Så snart appen är nedladdad kan man börja använda den, både för timparkering och för att köpa Trossökortet. Appen finns för iPhone, Androidtelefoner och Windowstelefoner och den meddelar dig när parkeringstiden går ut eller om det är dags att förnya Trossökortet.

– Vi ville ha en tjänst som är enkel att använda och där man bara betalar för den tid man faktiskt parkerar, säger Johan Stenér, projektchef på Karlskrona kommun. Det är ett nyutvecklat system som kombinerar både webb och app.

Även som företagare går det bra att använda tjänsten ”Parkera i Karlskrona”. När företaget och fordonen är registrerade kan bilföraren använda appen och köpa Trossökort eller timparkera med tjänstebilen. Då får företaget en samlad bild av sina parkeringskostnader.

– Nu erbjuder vi en bättre service för alla som parkerar i Karlskrona genom att det finns flera olika betalningssätt. Man kan använda mynt och kort i parkeringsautomaterna, betala med sin smartphone eller köpa Trossökortet på Karlskrona.se avslutar Johan Stenér.

Läs mer på:

www.karlskrona.se/MinParkering 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-05-21
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Parkeringsautomaten-i-smartphonen/