Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nytt steg för en bättre stadsmiljö

Nytt steg för en bättre stadsmiljö

Publicerad 24 maj 2013 13:30 | Uppdaterad 24 maj 2013 13:31
Tillsammans med Karlskrona City och handikapporganisationerna har Karlskrona kommun tagit fram regler för hur reklam och varor får placeras på trottoarerna.

Karlskrona kommun har tillsammans med Karlskrona City och i samverkan med handikapporganisationer tagit fram regler för hur och var man får sätta skyltar och presentera varor på trottoarer och gågator. De nya reglerna börjar gälla den 1 juni i år.
– Vi vill skapa en torg- och gatumiljö som är attraktiv för alla säger Karl-Johan Svärd, chef för gata/park i Karlskrona kommun. Det ska också vara lätt att ta sig fram, även för de som har någon funktionsnedsättning. Det ska kännas bra att befinna sig på gatorna i Karlskrona och det är viktigt att miljön är tilltalande för alla som bor i och besöker staden.

En stads attraktionskraft är inte enbart utbudet som erbjuds utan också helhetsintrycket av stadsmiljön. Sedan tidigare finns motsvarande riktlinjer för uteserveringar och nu fortsätter arbetet med att skapa en attraktiv stadsmiljö genom se över hur gågator och trottoarer används.
– Stadsmiljöns utseende har stor betydelse för handeln, säger Johan Rennemark, vd på Karlskrona City. Det stärker vår konkurrenskraft att människor trivs även utanför butikerna och vi har haft en positiv dialog under hela processen med att jobba fram reglerna.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-05-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nytt-steg-for-en-battre-stadsmiljo-/