Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nytt sommarevenemang – Viva! Karlskrona

Nytt sommarevenemang – Viva! Karlskrona

AB Arena Rosenholm och Karlskrona kommun arrangerar i år ett nytt sommarevenemang – Viva! Karlskrona.

Viva! Karlskrona är tänkt att vara ett årligen återkommande evenemang. Målet är att skapa en folkfest med fokus på mat, musik och ett brett och spännande kulturutbud. Ledorden för Viva! Karlskrona är kultur, kvalitet, kul, mångkulturellt och modernt.

Till stor del är Viva! Karlskrona ett samordningsprojekt där många aktörer är delaktiga i arrangemanget och i år är det Konsthallen, Blekinge museum, Stadsbiblioteket, Chamber Music Festival, Musik i Blekinge, Svenska kyrkan, Wachtmeister galleria och andra butiker, restauranger och caféer inom det tänkta området. Tillsammans skapar vi förutsättningar för ett nytt evenemang.

- Viva! Karlskrona ska kännas nytt och fräscht med en egen profil och ska erbjuda besökarna interaktivitet och delaktighet så vi får besökarna till att uppleva saker tillsammans i familjen, som par eller i kompisgäng, säger Michael Fransson, VD AB Arena Rosenholm Karlskrona.

Viva! Karlskrona har sitt centrum på Borgmästaregatan och det såkallade kulturkvarteret med Blekinge museum, Bergkvistskagården och Konsthallen som blir hjärtat i arrangemanget. 

- Det är viktigt att Viva! Karlskrona blir folkligt, och att det håller en hög kvalitet. Därför har vi valt att fokusera på ett begränsat område för att kunna hålla hög kvalitet hela vägen, säger projektledare Anna Petersson. Sammanfattningsvis ska vi erbjuda besökaren en stor variation av upplevelser, allt från gatuperformance och musik till spännande mat och intressanta utställningar, avslutar Anna.

För mer information
Michael Fransson 
VD,  AB Arena Rosenholm Karlskrona
0455 30 31 16

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-05-07
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nytt-sommarevenemang--Viva-Karlskrona/