Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nytt avtal ger bättre arbetsmiljö för kommunanställda

Nytt avtal ger bättre arbetsmiljö för kommunanställda

Publicerad 3 april 2013 13:34 | Uppdaterad 3 april 2013 13:44
Efter ett halvår av samtal med fackförbunden har kommunens arton år gamla samverkansavtal bytts ut mot ett nytt. Den största förändringen i det nya avtalet är betoningen på arbetsmiljöarbete.

Dessutom deltar nu även de mindre fackförbunden i kommunens övergripande samverkansgrupp. I gruppen träffas regelbundet kommun och fackliga företrädare för att diskutera verksamheten och arbetsmiljön. Tidigare ingick bara representanter från de fyra största fackförbunden i gruppen, men nu får alla sjutton berörda fackförbund en möjlighet att säga sitt.

Det tidigare samverkansavtalet fick kritik från fackligt håll eftersom man menade att det inte efterföljdes. Nu ska både chefer, fackliga företrädare och medarbetare utbildas i samverkansfrågor och få praktiska råd och tips.
– Det är oerhört viktigt att vi fått ett avtal som alla fackförbund skrivit under. Nu ska avtalet bli ett vardagsarbete, säger Mikael Jansson, kommunens förhandlingschef.

Nytt är också att avtalet kommer att utvärderas varje år för att säkerställa att medarbetarna verkligen får mer delaktighet, inflytande och ansvar.
– Det här är ytterligare ett steg för att vara en modern och bra arbetsgivare, säger Börje Dovstad som är ansvarigt kommunalråd. Förra året tog vi fram ett nytt personalpolitiskt program och det nya samverkansavtalet ger oss möjligheter att fördjupa dialogen med de fackliga organisationerna.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-04-03
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nytt-avtal-ger-battre-arbetsmiljo-for-kommunanstallda/