Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nya bron i Bergåsa öppnad

Nya bron i Bergåsa öppnad

Publicerad 27 april 2015 11:03 | Uppdaterad 27 april 2015 11:07
Sedan början av augusti 2014 har arbetet med den nya bron över järnvägen, mellan Sunnavägen och Ekorrvägen, pågått för fullt. Nu är den klar och trafiken leds den vägen istället för att köra över järnvägen.

Invigning av bron i Bergåsa. Kalle Häggström, 3 år, klipper bandet.

För att öka säkerheten för gående och cyklister och öka tillgängligheten och framkomligheten för kollektivtrafiken bygger Trafikverket och Karlskrona kommun om på Bergåsaområdet.

I takt med ökad kollektivtrafik har behovet av en bättre och säkrare trafiklösning vid järnvägsöverfarten i Bergåsa också växt. Nu är den nya bron, som gör att trafiken inte längre behöver vänta vid nerfällda bommar för att passera över järnvägen, färdig och invigd.
– Det känns riktigt bra att vi kan göra detta i samarbete med Trafikverket och att vi delar på investeringen för vår infrastruktur, säger kommunstyrelsens ordförande Patrik Hansson.

Invigning av bron i Bergåsa

Järnvägsövergången stängs från och med måndagen den 27 april när den nya bron öppnat. För gående och cyklister öppnas en provisorisk övergång strax norr om den gamla järnvägsövergången.
– Det blir en del störningar för bilister och för dem som reser med kollektivtrafiken under byggtiden. Men vi hoppas att allmänheten ska ha förståelse och visa hänsyn till varandra och till de som arbetar i området, säger Stefan Källberg, projektledare Trafikverket.

Nästa steg i ombyggnaden blir själva stationen med en ny gång- och cykeltunnel, längre tågperronger och nya hållplatslägen för buss.

Från och med den 27 april kommer också Sunnavägen mellan Valhallavägen och fram till infarten till kvarteret Bokskogen, där bland annat Second hand-butik och bilvårdsföretag ligger, att vara stängd.

Ombyggnadsarbetet i Bergåsa beräknas vara klart i november.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-04-27
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nya-bron-i-Bergasa-oppnad/