Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Ny sommarfest i Karlskrona

Ny sommarfest i Karlskrona

Publicerad 18 januari 2013 10:35 | Uppdaterad 18 januari 2013 10:37
Den första helgen i augusti är det premiär för en ny sommarfest i Karlskrona, festen ersätter Sailet som läggs ner. Innan festen utformas ska en bred dialog med karlskronaborna och näringslivet föras om hur festen ska se ut.

Det ska bli en fest för alla Karlskronabor och både privatpersoner och näringslivet får möjlighet att påverka innehållet. Det kommer att finnas möjligheter att föra fram sina tankar och idéer både på webben och vid möten.
– Vi vill att alla ska känna delaktighet och kunna bidra till hur festen ska se ut och genomföras, säger Camilla Brunsberg som är styrelseordförande i Utveckling i Karlskrona AB. Vi behöver mer samverkan med näringslivet för att kunna arrangera festen och för att låta hela staden delta.

Uppdraget att genomföra medborgardialogen har lagts på Leijon Event och Hyper Island och resultatet ska finnas framme i slutet av februari. Premiär för sommarfesten blir det redan första helgen i augusti sommaren 2013.
– Det ska bli spännande att resultatet av medborgadialogen, säger Camilla Brunsberg.  Det finns redan nu idéer och tankar om hur det skulle kunna göras, men nu ska först karlskronaborna och näringslivet säga sitt innan festen planeras.

Sommaren 2013 kommer att bjuda på flera nyheter för Karlskronaborna. Sailet läggs ner och ersätts av den nya stadsfesten och Veteranbåtsdagen växer i omfattning och blir större.
– Karlskrona är på god väg att bli en stad känd för sina bra evenemang, säger Bengt Lingman Vd för Utveckling i Karlskrona. Tillsammans med näringslivet och karlskronaborna ska vi nu skapa en sommarfest som lockar både karlskronaborna och gäster utifrån.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-01-18
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Ny-sommarfest-i-Karlskrona-/