Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Namnge Karlskronas nya park

Namnge Karlskronas nya park

Publicerad 8 september 2011 14:01 | Uppdaterad 8 september 2011 14:04
För en tid sedan gjordes ”upptäckten” av en underbar plats i Karlskrona. Det finns redan många vackra gröna platser i staden, men den som under många år har legat dold bakom ett plank intill Konstapelsgatan är en riktig pärla som under sommaren har gjorts i ordning av Parkenheten. Söndagen den 11 september är det Kulturarvens dag och då invigs parken.

Världsarvssamordnare Lena Johansson berättar om Karlskronas nya park på Konstapelsgatan, foto Heléne Söderström
Lena Johansson, världsarvssamordnare, berättar att söndagen den 11 september är det Kulturarvens dag, och årets tema är Gröna platser. Då invigs parken som ännu inte har fått något namn.

Välkommen till parken vid Konstapelsgatan! Klockan 14 och framåt uppmärksammas Kulturarvens dag här av Karlskrona kommun i samarbete med Föreningen Gamla Carlscrona.

Karlskronas nya park på Konstapelsgatan, foto Heléne Söderström

Pernilla Johansson, landskapsarkitekt i kommunen, berättar att parken är Karlskronas minsta och att parkenheten har röjt, planterat nya träd, restaurerat stenmuren och gjort en ingång till parken. Lite växter kommer att planteras varje år.

När planket som dolde parken revs blev också en större del av slutningsmuren synlig och tillgänglig för allmänheten. Fortifikationsverket kommer framöver att ta sig an muren och restaurera den genom att ta bort växtlighet som på lång sikt skadar muren. Muren delade staden i en militär och en civil del i början av 1700-talet.

Här kan du under september månad skicka in ditt förslag till namn på parken

Du kan också skicka till This is an email address
och ange Nya parken som ämne.


Äppleträd i Karlskronas nya park, foto Heléne Söderström  Lena Johansson bredvid en av "kingarna" i Karlskronas nya park, foto Heléne Söderström 

Lena Johansson, världsarvssamordnare, gör en guidad tur till fots på Kulturarvens dag den 11 september med temat "Kingen was here". Del 1 kl 15.00 och del 2 kl 16.00. Då tar vi en titt på  Kingarna. Start i ”nyupptäckta” parken på Konstapelsgatan.
Mer information om hur du kan få en egen "king"

För mer information

Lena Johansson
världsarvssamordnare
telefon 0455-30 37 57

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-09-08
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Namnge-Karlskronas-nya-park/