Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Många drabbade av vinterkräksjuka på Af Klint

Många drabbade av vinterkräksjuka på Af Klint

Under helgen har 16 boende och 10 i personalen på Af Klint insjuknat i vinterkräksjukan. Sjukdomen är väldigt smittsam och att den nu fortsätter att spridas efter förra helgens utbrott är inte oväntat. För att minimera fortsatt spridning mellan kommunens boenden sätts nu flera åtgärder in på Af Klint.

Ingen av de som blivit sjuka har behövt uppsöka sjukhus för vård och extra personal har satts in för att hjälpa upp situationen på Af Klint. I alla lägenheter där någon har blivit sjuk utförs extra städning och tvättning med sprit. Alla gemensamma aktiviteter ställs in och restaurangen stängs för besökare utifrån. Den personal som har arbetat på Af Klint sedan i torsdags kommer tills vidare inte att arbeta någon annanstans inom äldreomsorgen.

Det finns ingen misstanke om att smittan nu sprids via maten, men för att ytterligare minska risken att smittan sprids vidare kommer köket på Af Klint inte att leverera mat till någon annan än de som bor på Af Klint. De brukare som normalt får mat från köket på Af Klint via hemtjänsten kommer att få sin mat levererad från andra kök.

Det råder just nu ingen brist på personal inom äldreomsorgens verksamhet, men det finns en risk att personalbrist uppstår. Hälften av personalen har semester och de som insjuknat får inte börja jobba förrän de varit fria från symptom i 48 timmar. Därför omprövas nu alla korta semestrar, det vill säga de ledigheter som inte är fyra veckors sammanhängande sommarledighet, och de kan komma att återkallas.

På kommunens övriga boenden gäller sedan i tisdags de skärpta rutiner som alltid införs när smittsamma sjukdomar härjar och situationen följs upp noggrant för att minimera risken för ytterligare spridning.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-07-19
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Manga-drabbade-av-vinterkraksjuka-pa-Af-Klint/