Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Magnus Forsbrand VD på Karlskrona Science Park

Magnus Forsbrand VD på Karlskrona Science Park

Publicerad 15 januari 2016 13:44 | Uppdaterad 15 januari 2016 14:40
Det blir Magnus Forsbrand som blir VD på Karlskrona Science Park. Magnus tillträder på måndag den 18 januari.

Magnus Forsbrand och Patrik Hansson

Magnus Forsbrand har 25 års erfarenhet från såväl IT-branschen som industri och har bland annat varit vice VD på Eurpolitan/Vodafone, VD på Kamstrup SVM och nu senast VD på börsbolaget MultiQ International i Lund.

Magnus har också varit ordförande för Industrigruppen i Karlskrona, ALMI Blekinge samt aktiv i TelecomCity och Sydsvenska Handelskammaren.

– Jag vill göra Karlskrona Science Park till den bästa platsen där idéer föds, företag startas och växer. Jag brinner för att utveckla Karlskrona där kombinationen av livsmiljö, kompetens och framåtanda är oslagbar, säger Magnus Forsbrand.

Science park är ett samarbete mellan Karlskrona kommun, Blekinge Tekniska Högskola, Landstinget Blekinge och näringslivet som ska stärka Karlskronas ställning inom bland annat marin teknik, hälsa och teknik samt IT och telekom.

– Det är en mycket kompetent VD med en gedigen bakgrund i näringslivet i Karlskrona som vi får, säger Patrik Hansson som kommunstyrelsens ordförande. För Karlskrona kommun är Science Park en strategiskt viktig satsning som vi lägger 30 miljoner kronor på de närmaste tio åren.

Peo Sundelius är platschef på Ericsson i Karlskrona och han är också nöjd.

– Karlskrona Science Park kommer att stärka innovationskraften och det är väldigt positivt för företagen, kommunen och hela den här delen av Sverige. Nya idéer som uppstår med nya eller växande företag kommer att göra vår region attraktivare och locka hit ännu mer kompetens och kapital.

Om Karlskrona Science Park

I Karlskrona Science Park möts forskningen och de behov som finns i näringslivet och den offentliga verksamheten för att bygga upp spetskompetens och fånga upp nya idéer inom fokusområdena. Genom samarbeten och tillämpad forskning ska företagens konkurrenskraft och möjligheterna för studenter och nya företag att etablera sig i Karlskrona och regionen öka.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-01-15
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Magnus-Forsbrand-VD-pa-Karlskrona-Science-Park/