Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Lyssna på världsarvet!

Lyssna på världsarvet!

Publicerad 27 april 2012 16:11 | Uppdaterad 27 april 2012 16:40
Nu är det möjligt att i egen takt promenera runt i världsarvsstaden Karlskrona och lyssna på dess spännande historia med hjälp av en audioguide och med Katarina Ewerlöf och Uno Magnusson som ciceroner.

Världsarvets nya röster Katarina Ewerlöf och Uno Magnusson på invigningen, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg och Attraction Media som presenterade arbetet bakom audioguiden. Foto: Felice Larsson

Foton: Felice Larsson

Audioguiden finns att hyra på Turistbyrån för såväl turister som karlskronabor som vill veta mer om världsarvet.
– Idag finns ett antal guidade turer i grupp för den som besöker Karlskrona. Audioguiden är ett utomordentligt komplement till dem, säger Lena Johansson som är världsarvssamordnare på Karlskrona kommun. För besökaren ökar valmöjligheterna, hon eller han lyssnar till så många berättelser som tiden och lusten räcker till för – och när hon eller han vill.

Katarina Ewerlöf visar Audioguide. Foto: Felice LarssonEtt 20-tal platser och byggnader i den civila staden har fått sin egen berättelse som har lästs in av Katarina Ewerlöf och Uno Magnusson till exempel Stortorget med ”Vattenborgen” och de fantastiska kyrkorna, ett antal nedslag på Stumholmen och Amiralitetsplatsen. Berättelserna tar lyssnaren med till olika tidsepoker i Karlskronas historia och iscensätter ljudmiljöer så att historien blir levande och spännande.

Det är Attraction Media som har tagit fram audioguiden med stöd av Karlskrona kommun och Statens Fastighetsverk. Audioguiden hyrs ut på Turistbyrån, och den finns också för gäster på First Hotel Statt.

För mer information
Lena Johansson
0455 – 30 37 57

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2012-04-27
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Lyssna-pa-varldsarvet/