Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona kommun deltar i sjösäkerhetsprojektet Baltic Mast...

Karlskrona kommun deltar i sjösäkerhetsprojektet Baltic Master II

Baltic Master II ska stärka kommunens beredskap för en oljeolycka till havs genom att öka samarbetet mellan Blekinges kommuner och räddningstjänsterna i Blekinge.

Baltic Master II är ett fortsättningsprojekt på det framgångsrika sjösäkerhetsprojektet Baltic Master som tilldelades utmärkelsen ”Europas bästa maritima projekt”.

Baltic Master II är ett treårigt projekt och kommer att fortsätta lyfta det lokala och regionala perspektivet på sjösäkerhetsfrågor, bland annat kommer olika fallstudier att arrangeras. Intresset för projektet är stort och 48 olika aktörer från nio Östersjöländer deltar i projektet. Region Blekinge är huvudman och beviljas ca 40 mkr från EU för projektets genomförande.  

- Kommunens oljeskyddsplan arbetades fram inom ramen för det förra Baltic Master-projektet säger Elina Tyrberg Flink som är beredskapssamordnare på Karlskrona kommun. Nu tar vi nästa steg och ser till att de oljeskyddsplaner som Blekinges kustkommuner har samordnas med varandra. Inom ramen för Baltic Master II ska vi också kombinera oljeskyddsplanen med kustzonsplaneringen.

Läs mer om Baltic Master II på Region Blekinges hemsida

Läs mer om det avslutade projektet Baltic Master på projektets hemsida

För mer information
Elina Tyrberg Flink
Beredskapssamordnare
0455 30 30 61

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2008-12-03
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-kommun-deltar-i-sjosakerhetsprojektet-Baltic-Master-II/