Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona i samarbete med andra kommuner om socialtjänstjou...

Karlskrona i samarbete med andra kommuner om socialtjänstjour

Publicerad 13 mars 2015 14:39 | Uppdaterad 13 mars 2015 14:44
Karlskrona kommun ingår ett samarbete med Kalmar, Torsås och Emmaboda för att starta Sydostjouren, en gemensam socialtjänstjour över kommun- och länsgränserna. Det planerade startdatumet är 1 september.

Syftet med Sydostjouren är att stärka upp beredskapen för akuta socialtjänstärenden under kvällar, nätter och helger. Mycket kommer handla just om att sköta akuta socialtjänstärenden och att ge råd och stöd till jourhem och familjehem. Personalen arbetar aldrig ensam, utan två och två i team. Totalt kommer fem nya tjänster att tillsättas, varav en enhetschef och fyra socialsekreterare.

- Under en tid har Karlskrona haft en ökning av antalet akuta ärenden som behövts hanteras utanför kontorstid. Dessa har på helgerna hanterats av en grupp medarbetare som i normala fall arbetar måndag till fredag. Och eftersom antalet ärenden även där ökat är det ur arbetsmiljösynpunkt inte längre försvarbart med den lösning vi haft, säger Jesper Björnson, utvecklingschef på socialförvaltningen.

Så nu ska Sydostjouren avlasta socialtjänstens medarbetare och därmed också förbättra servicen för medborgarna i de fyra kommunerna.

- Att starta en egen jourverksamhet hade blivit dyrt för kommunen. Och eftersom de andra kommunerna upplevde liknande problem som vi blev detta en bra lösning, säger Jesper Björnson.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-03-13
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-i-samarbete-med-andra-kommuner-om-socialtjanstjour/