Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona Science Park blir Blue Science Park

Karlskrona Science Park blir Blue Science Park

Publicerad 27 april 2016 08:26 | Uppdaterad 27 april 2016 08:32
Karlskrona Science Park byter namn till Blue Science Park. Detta för att tydligare betona den regionala inriktningen och öppna för fler kommuner och organisationer att bli medlemmar.

- Blue associerar till havet och himlen som vi alltid har närvarande i Blekinge men också till historien där den blå tråden är ett kännetecken för flottans rep från Karlskrona. Blue Oceans symboliserar också det okända som väntar på att bli utforskat, säger Magnus Forsbrand, VD på Blue Science Park.

Blue Science Park är ett samarbete mellan Karlskrona kommun, Blekinge Tekniska Högskola, Landstinget Blekinge och näringslivet. Samarbetet ska stärka Blekinges ställning inom profilområdena Telecom/IT, eHälsa och Marin teknik.

– Vi har lång erfarenhet av att driva företagskluster här då TelecomCity har funnits i 23 år inom Telecom/IT. Vi tar nu dessa erfarenheter med oss till våra nya profilområden, säger Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona kommun.

Ett nytt företagskluster startas nu också inom området marin teknik som egentligen är Karlskronas kärnverksamhet. Det var därför staden bildades för över 330 år sedan.

– Vi har en fantastisk samling företag och organisationer här med inriktning på marin teknik och undervattensteknik, bland annat SAAB Kockums, ABB, Roxtec, Stena Line och BTH, som alla har varit med och startat Blue Science Park. Vi har hela ekosystemet här från forskning och utbildning på BTH, producerande företag samt avancerade användare som Marinen och Kustbevakningen. Detta gör vår kompetens unik, säger Henric Jonsson, prorektor på Blekinge Tekniska Högskola.

Om Blue Science Park Karlskrona

I Blue Science Park Karlskrona möts forskningen och de behov som finns i näringslivet och den offentliga verksamheten för att bygga upp spetskompetens och fånga upp nya idéer inom fokusområden. Genom samarbete och tillämpad forskning ska företagens konkurrenskraft och möjligheterna för studenter och nya företag att etablera sig i Karlskrona och regionen öka.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-04-27
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-Science-Park-blir-Blue-Science-Park/