Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona Konsthall 1 år

Karlskrona Konsthall 1 år

I dagarna fyllde Karlskrona konsthall och salongen 1 år. Ett år fyllt av arrangemang för stora små, teater, musik, konferenser, föredrag, stand up och spännande konst.

Inetriörbild Karlskrona konsthall

1-års festen firades med Sverigepremiär av minimusikalen "Last Five Years" med hemvändande musikalartisterna Andreas Eldéen och Sofia Andersson.

- Det är glädjande att  publiken har hittat hit, säger Annika Eklund som är enhetschef, vi har ett besöksantal vårt första år på 29 860 personer. Det går inte att jämföra med vår tidigare anläggning Båtsmanskasernen då vi drog runt 13 000 per år.

Siffrorna fördelas jämt på besökare till konstutställningarna, arrangemangen och publik till våra skolmusik-  och teaterföreställningar.

- Att vi har mer publik till stor del på att vi nu också har en scen och salongfunktion, säger Annika Eklund. Storleken på lokal och blandningen av de som bokar, visar att lokalen helt enkelt fyller ett behov som finns.

Bokningar fortsätter att rulla in både för resten av 2009 och det börjar också att fylla på inför 2010.

Det lokala föreningslivet har fått en ny arena och till exempel har både Lyckå kammarmusikfestival och Chamber music festival kunnat erbjuda artister och publik en ny plats för sina arrangemang.

Artister som gästat under året är bland annat; George Riedel, Amanda Jensen, idolvinnaren Kevin, Eldkvarn, Calaisa och Anna Ternheim.

Den 6 juni är det vernissage med sommarens utställare Raine Navin och Gunilla Skyttla, som bjuder på textila former under rubriken "Simkalmarbim"
- Vi dras med i den entusiasm som många besökande både publik och artister känner i mötet med den vackra lokalen och och arbetar med att ytterligare utveckla verksamheten så att ännu fler hittar hit, avslutar Annika Eklund, enhetschef.

För mer information

Annika Eklund
kulturförvaltningen
0455 30 34 38

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-05-29
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-Konsthall-1-ar/