Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Inspirerande och välbesökt Näringslivsdag

Inspirerande och välbesökt Näringslivsdag

Publicerad 23 oktober 2009 14:36 | Uppdaterad 23 oktober 2009 15:31
Näringslivsdagen har i år växt sig större än någonsin och har flyttat från Sparresalen till Telenor Arena Karlskrona. Under dagen delades pris till Årets Nyföretagare ut, vinnare blev Karin Råberg på Blekinge Smådjursklinik.

Tennishallen i Telenor Arena Karlskrona hade förvandlats till en inspirerande mässa med många utställare under Näringslivsdagen 2009

Årets Näringslivsdag lockade dubbelt så många utställare som tidigare år och många besökare passade på att göra en visit i tennishallen på fredagen. Alla åttondeklassare i kommunen var särskilt inbjudna och två av dessa var Alexandra Nilsson och Linn Christiansson från Vedebyskolan.
- Det är en bra mässa, vi ska titta runt lite och kanske kan man lära sig något nytt eller hitta något man vill jobba med i framtiden, säger tjejerna.

Mathias Wijk, näringslivsutvecklare på Karlskrona kommun

I Karlskrona kommuns monter låg fokus på dialogen med företagare och medborgare. Under hösten har politiker och förvaltningschefer varit ute och besökt olika företagare för att stärka dialogen. Det var också dessa politiker och chefer som stod för bemanningen i kommunens monter.
– Det känns bra och helt rätt med utformningen av montern. Jag har varit på seminariet med Bo Dahlbom och det var verkligen riktigt bra och inspirerande, säger Mathias Wijk som är näringslivsutvecklare på Karlskrona kommun.

En del av Karlskrona kommuns monter där fokus låg på dialog mellan företag och kommun

Under dagen utsågs också Karin Råberg på Blekinge Smådjursklinik, AB P&K Råberg, till Årets Nyföretagare.
Juryns motivering:
Med god entreprenörsanda, fantastiskt engagemang, trevligt bemötande och stort kunnande har Karin Råberg tillsammans med sina medarbetare i en modern miljö utvecklat sitt företag Blekinge Smådjursklinik, till ett självklart val för kundens ägare. Hon har bevisat att det, trots väl etablerade konkurrenter, går att driva en smådjursklinik i egen regi.
Karin har på kort tid blivit känd hos djurägare i regionen genom sitt sätt att förmedla trygghet vid behandling av våra fyrbenta vänner. Karin är en god företagsledare och ett föredöme för andra nyföretagare i Karlskrona.

På centercourten hölls huvudseminariet

Redan utanför arenan möttes besökarna av utställare.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-10-23
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Inspirerande-och-valbesokt-Naringslivsdag/