Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Inflyttning på Handelsträdgårdens omvårdnadsboende

Inflyttning på Handelsträdgårdens omvårdnadsboende

Publicerad 16 september 2013 15:35 | Uppdaterad 16 september 2013 17:00
I februari 2014 står det nya omvårdnadsboendet Handelsträdgården i Vedeby klart för inflyttning. Det nya boendet har 48 lägenheter som är byggda för att möta kraven på framtidens äldreomsorg.

Samtidigt stängs boendena Pärlan och Sjöstjärnan på Trossö, Erikshill och Sollyckan på Ekliden samt delar av Mogården i Rödeby.

Alla som idag bor på dessa boenden kommer att erbjudas lägenhet på Handelsträdgårdens omvårdnadsboende i Vedeby. Sammanlagt rör det sig om ett femtiotal brukare.
– Vi öppnar nu Handelsträdgårdens omvårdnadsboende som ska visa oss vägen till framtidens äldreomsorg säger Jan-Åke Nordin, äldrenämndens ordförande. Vi stänger samtidigt några boenden där lokalerna inte klarar de framtida kraven på boenden. Det här kan naturligtvis skapa oro hos dem som behöver flytta från sitt nuvarande boende, men alla erbjuds plats på Handelsträdgården och planeringssamtal tillsammans med sina anhöriga för att få mer information.

Äldreförvaltningen får samtidigt i uppdrag att ta fram ett förslag för hur de delar av Mogården som blir kvar ska utvecklas. Det kan handla om renovering eller nybyggnation för att skapa ett boende som möter framtidens krav på boenden.

Handelsträdgårdens omvårdnadsboende

I det nya omvårdnadsboendet finns 48 lägenheter som är något större än vad som tidigare byggts tidigare och som samtidigt ger en bättre arbetsmiljö för de som arbetar där

Boendet är byggt utifrån äldrenämndens nya ramprogram, Boende-, livs och vårdmiljö för att möta kraven på framtidens boende. Till exempel är lägenheterna lätta att göra om till tvårumslägenheter för par som vill bo tillsammans.

Handelsträdgården får en Träffpunkt i bottenvåningen som vänder sig till både boenden och gäster med möjligheter till olika aktiviteter. Det kan till exempel vara kulturupplevelser, filmvisning, studiecirklar, internetrum med möjlighet att hålla kontakt med anhöriga samt tränings- och rehabiliteringsmöjligheter.

Information till boende och anhöriga

Det nya boendet är inflyttningsklart i mitten av februari och alla som bor på något av de boenden som ska stängas kommer att erbjudas plats på Handelsträdgårdens omvårdnadsboende.

Under oktober kommer alla att erbjudas individuella planeringssamtal. Det finns också ett särskilt telefonnummer som boende och anhöriga kan ringa för att ställa frågor. Numret är 0455 30 52 08 och det är öppet under dagtid på vardagar.

Den 23 september och den 24 september kommer det att hållas informationsmöten för de som berörs av flytten och deras anhöriga.

Äldrenämnden tar beslut om verksamhetsförändringarna vid sitt möte den 25 september.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-09-16
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Inflyttning-pa-Handelstradgardens-omvardnadsboende-/