Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Högklassiga seglingstävlingar under Sail Karlskrona

Högklassiga seglingstävlingar under Sail Karlskrona

Sail Karlskrona förfinas ytterligare och fokuseringen på havet och världsarvet blir tydligare. Nytt för i år är internationella seglingstävlingar mitt i staden, att Marinen visar upp sina modernaste fartyg och att dansbanden gör sitt intåg i restaurangbyn.

Swedish Sail Cup Karlskrona

Matchrace är en seglingstävling som bjuder på dramatik och rafflande tävlingar som är mycket publikvänliga. Tävlingen kommer att ske alldeles utanför kajen i den norra delen av Handelshamnen vilket gör att publiken verkligen kommer att sitta på första parkett under tävlingarna.

I år är det ett internationellt svenskt mästerskap för damer som äger rum i Karlskrona, år 2013 är siktet inställt på en stor internationell tävling.

Marinen

Marinen har varit en naturlig del av Karlskrona sedan staden anlades 1680.  Under Sail Karlskrona kommer marinen att delta och visa upp sina fartyg och sin verksamhet. I handelshamnen kommer u-båten Halland, korvetten Härnösand, skolfartyget Arcturus och röjdykarfartyget Sturkö att förtöja.

Dans i restaurangbyn

ILogotyp Sail Karlskrona 2009nget Sail Karlskrona utan god mat och underhållning! Även här presenteras en nyhet i årets Sail. Dansbandsexperten Tomas Deutgen kommer under två kvällar att bjuda till dans i restaurangbyn. Bland annat får vi se CC & Lee från Ronneby och Arvingarna på scen.
Det är lokala krögare som står för maten och förutom två kvällar med dansbands kommer även lokala artister att garantera mat och underhållning av yppersta klass i restaurangbyn.

Näringslivet

Sail Karlskrona ska inte bara fungera som en fest för besökarna utan också som en plattform för företag i regionen där de kan bjuda in sina kunder, anställda och andra intressenter.

Ett närmare samarbete med näringslivet är ett naturligt och viktigt steg för att Sail Karlskrona ska kunna utvecklas ytterligare under de kommande åren.

Världsarvsporten och Barnens Sail

Världsarvsporten och Barnens Sail har de senaste åren blivit väldigt populära delar av Sail Karlskrona. Självklart är de med i år också.

Mer information på Sail Karlskronas webbplats

För mer information

Michael Fransson
VD AB Arena Rosenholm
0455-30 31 16

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-11-22
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Hogklassiga-seglingstavlingar-under-Sail-Karlskrona/