Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Gör en insats för ett tryggare Trossö

Gör en insats för ett tryggare Trossö

Publicerad 27 april 2017 09:57 | Uppdaterad 3 maj 2017 13:10
Bidra till att Karlskronas invånare ska uppleva det ännu säkrare att vistas i centrum. Delta i vår enkät och bidra till vårt arbete för ökad trygghet. Du kan även prata direkt med polisen och kommunen vid Ristorgstrappan onsdagen den 3 maj.

Trygga Trossö
Polisen och Karlskrona kommun samverkar genom lokala Brottsförebyggande rådet (BRÅ), tillsammans med centrumföretagarnas förening Karlskrona city, för att öka tryggheten i centrala Karlskrona.

Enkäten tar bara några minuter att genomföra och är öppen till och med söndag den 7 maj. (Enkättiden är nu avslutad och nu pågår sammanställning av resultaten).

Dina svar är viktiga för det gemensamma arbetet att göra centrala Karlskrona till ett ännu tryggare ställe att vistas på, oavsett plats och tid på dygnet.

Bakgrund
Resultatet av den trygghetsmätning som gjordes under förra året visade att oron ökat trots att brotten minskat och få invånare utsattes för brott.

Nu vill polisen och Karlskrona kommun återigen ha invånarnas hjälp för att få en tydligare bild av den upplevda otryggheten i centrum och vad som kan göras åt det.

Enkätsvaren kommer att användas i det gemensamma arbetet för att öka tryggheten på Trossö. Det kan användas som ett underlag vid planeringen av åtgärder, som förändringar av stadsmiljön och för polisens arbete.

Träffa oss på torget
Onsdagen den 3 maj mellan klockan 10.00 – 14.00
  finns vi på plats vid Ristorgstrappan intill Stortorget. Du hittar oss vid den polisbuss som finns parkerad på platsen.

Polisen är där för att svara på medborgarnas på frågor. På plats finns även representanter från kommunen genom gata/parkavdelningen, miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och socialtjänsten.
 
Integrationscentrum finns också på plats och erbjuder språkstöd. Du kan även möta och prata trygghet med Karlskrona city.

Vi erbjuder hjälp med att fylla i enkäten via surfplattor som vi har med oss. Det går även bra att fylla i enkäten via sin egen smartphone.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-05-19
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Gor-en-insats-for-ett-tryggare-Trosso/