Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Förskoleverksamheten kommer att vara kvar i Kättilsmåla

Förskoleverksamheten kommer att vara kvar i Kättilsmåla

Publicerad 28 augusti 2012 13:58 | Uppdaterad 28 augusti 2012 13:59
Karlskrona kommun kommer att se till att det blir fortsatt förskoleverksamhet i Kättilsmåla. Helst vill kommunen att förskolan ska fortsätta att drivas av Tant Grön AB, men om de väljer att inte driva förskolan vidare kommer kommunen att fortsätta verksamheten i samma lokaler.

Bland föräldrar i Kättilsmåla finns en oro för att förskolan ska försvinna, men det kommer att finnas en förskola i Kättilsmåla även i framtiden. Om Tant Grön väljer att lägga ner verksamheten startar kommunen förskola istället.
– Men det får inte på något vis råda tvivel om att vi helst ser att Tant Grön AB driver förskolan vidare, de bedriver en mycket bra verksamhet som är populär och mycket omtyckt, säger kommunalrådet Börje Dovstad.

Karlskrona kommun hyr lokalerna som förskolan finns i av ett privat fastighetsbolag, Herr & Fru Olsson Fastighets AB. Kommunen hyr i sin tur lokalerna vidare till Tant Grön AB som delvis har samma ägare som fastighetsbolaget. Hyran som kommunen betalar till fastighetsbolaget är högre än kommunens genomsnittliga kostnader för övriga förskolelokaler.

Karlskrona kommun vill förhandla om hyresavtalet för att kunna sänka hyran. I gengäld erbjuder kommunen sig att förlänga hyresavtalet som i dagsläget löper fram till 2017. Fastighetschefen har uppdraget att ta upp en förhandling med fastighetsbolaget.
– Vi vill att våra skattemedel i första hand ska gå till pedagogisk verksamhet och komma barnen till godo. Om vi inte hittar en lösning tillsammans med bolaget som äger fastigheten kommer självklart förskolan finnas kvar men då i kommunal regi, säger kommunalrådet Börje Dovstad.

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2012-08-28
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Forskoleverksamheten-kommer-att-vara-kvar-i-Kattilsmala/