Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Fler historiska besöksmål ska bli tillgängliga

Fler historiska besöksmål ska bli tillgängliga

Publicerad 24 februari 2017 14:09 | Uppdaterad 24 februari 2017 14:10
Statens fastighetsverk och Karlskrona kommun tar hjälp av 100 studenter från Hyper Island för att få fram nya utvecklingsidéer för Drottningskärs kastell och tunneln under Stortorget.

Samarbetet mellan Statens fastighetsverk och Karlskrona kommun tog fart i en genomsam utvecklingsplan där målet är att under tio år utveckla och tillgängliggöra fler besöksmål i Örlogsstaden Karlskrona. Totalt handlar det om 14 platser och för att få nya spännande idéer tog man hjälp av studenter från Hyper Island för två av platserna.
- Hyper Island finns på flera ställen i Sverige och utomlands och våra studenter arbetar med aktuella och skarpa projekt genom sina utbildningar. Hyper Island utbildar studenterna att ta fram kreativa koncept inom digitala och interaktiva medier vilket passade våra uppdragsgivare för det här projektet bra, säger Clara Öquist vid Hyper Island.

Drottningskärs kastell och tunneln under Stortorget valdes ut som de två platser som studenterna fick fokusera på.
- Drottningskärs kastell är en plats som vi tror har potential att utvecklas till en huvudattraktion för Karlskrona, både för nationella och internationella besökare. Befästningen ligger vackert med havet intill. Interiört bjuder fästningen på flera suggestiva miljöer som bara väntar på att få användas. Det ska bli spännande att se vad studenterna vill addera här, säger Marlene Bergström, kundförvaltare vid Statens fastighetsverk.
- Tunneln under Stortorget är en plats för bra för att inte tas till vara, centralt belägen men samtidigt lite hemlig till sin natur. Det är ett avgränsat rum som borde kunna bjuda på speciella upplevelser. Vi hoppas få se lösningar på såväl en fysisk som digital tillgänglighet och hur tunneln skulle kunna konceptualiseras för att locka, säger Terje Pedersen turistchef i Karlskrona.

Studenterna har under en 72 timmar lång Cross Program Workshop tagit fram idéer för hur de båda platserna kan utvecklas och göras mer attraktiva och tillgängliga för besökare. Resultatet av workshopen har under fredagen presenterats för Karlskrona kommun och Statens fastighetsverk

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-02-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Fler-historiska-besoksmal-ska-bli-tillgangliga/