Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / En matresa från 40-talet fram till idag

En matresa från 40-talet fram till idag

Publicerad 1 oktober 2017 17:35 | Uppdaterad 1 oktober 2017 17:43
Den här veckan får barn, elever och äldre äta mat inspirerad från 40-talet fram till idag. Vad sägs om 70-talets fiskpinnar eller 90-talets tacos.

Från 40-talet och fram till idag har maten varierat och det speglar Karlskrona kommuns kök med en gemensam matsedel denna vecka.

Här ser du några maträtter på veckans matsedel:
50-talet Köttbullar, sås, kokt potatis, kokta grönsaker och lingonsylt
70-talet Fiskpinnar med potatismos (pulver) och remouladsås, råkost
90-talet Tacos

Kika på filmen som visar skolmåltiden 70 år

Kommunens kostavdelning vill gärna att maten som serveras ska vara så nyttig, god och bra för miljön som möjligt. Köken arbetar ständigt med att använda bra råvaror och råvaror som är ekologiskt märkta eller KRAV-märkta.

Vilken mat som serveras beror på olika saker bland annat trender, politiska beslut, elevernas och de äldres egna önskemål men framförallt vad livsmedelsverket rekommenderar.
Salladsbuffé är ett ganska nytt påfund. Under 50-90-talet serverades mest rårivna morötter eller vitkålssallad blandad med lingonsylt eller bitar av ananas. Idag på 2010-talet har vi en rik, nyttig och god salladsbuffé som ofta uppskattas av de flesta elever.


Korta fakta
I kommunen finns 63 kök som serverar cirka 1.100 dygnsportioner till omsorgens brukare och cirka 10.000 luncher till barn och elever inom förskola och skola varje dag.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-10-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/En-matresa-fran-40-talet-fram-till-idag/