Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / En av skolvärldens mest omtalade på besök i Karlskrona

En av skolvärldens mest omtalade på besök i Karlskrona

Publicerad 30 mars 2017 13:15 | Uppdaterad 30 mars 2017 13:21
Tisdagen 28 mars var James Nottingham på besök i Karlskrona för att föreläsa om skolutveckling och hur skolan ska våga utmana och välja den intressanta vägen, även om den är snårig och verkar svår.

Föreläsningen är ett första steg i ett långsiktigt arbete för skolorna i Karlskrona kommun, med målet att mer fokus ska läggas på lärandet. Under tisdagen fick skolledare ta del av Nottinghams tankar och planen är att sprida perspektivet vidare ut i klassrummen. Nästa steg är att inspirera hela kunskapsförvaltningens personal, cirka 2 000 medarbetare, under hösten när Nottingham kommer på besök nästa gång.

- Det här blir ett avstamp i hur kunskapsförvaltningen i Karlskrona kommun ska jobba framöver. Vi kommer titta på kärnprocessen – vad händer i klassrummet? Allt arbete ska utgå därifrån och fokus ska vara på lärandet, säger Tobias Ekblad avdelningschef för kvalitet och utveckling på kunskapsförvaltningen.

Så vad ska skolan göra för att lyckas enlig Nottingham? Jo, det gäller att våga utmana och välja vägen som är intressant. Även om den är snårig och verkar svår. Lärandeprocessen behöver inte vara den enkla och tråkiga. Att våga utmana till gränsen av sin komfortzon – med tillfälliga misslyckanden – är ett brilliant sätt att lära. Att se lärandet som en intressant utmaning.

Våga lämna den lätta vägen

Göran Palmér, förvaltningschef vid kunskapsförvaltningen lyfter också betydelsen av en förändring inom synen på lärande.

- Dagens föreläsning är en kick-off för ett långsiktigt arbete. ”Att utmana lärandet” blir en utmaning både i verksamheten och i klassrummet. Våga lämna den lätta vägen och fokusera på önskvärda utmaningar som lyfter upp lärandet en nivå kommer att ge oss en bättre och mer spännande skola i Karlskrona.

Om James Nottingham

James Nottingham har flerårig erfarenhet av arbete både som lärare och skolledare i Storbritannien. Nottingham arbetar med skolutveckling och det skandinaviska skolutvecklingsprogrammet Visible Learning Plus, och är ett av de mest omtalade namnen inom skolutveckling i världen i dag. Hans främsta budskap är fokus på elevernas utveckling – inte resultatet.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-03-30
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/En-av-skolvarldens-mest-omtalade-pa-besok-i-Karlskrona-/