Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Bok&Hav 2017 växer – nu släpps fler författarnamn

Bok&Hav 2017 växer – nu släpps fler författarnamn

Publicerad 5 april 2017 08:34 | Uppdaterad 5 april 2017 09:30
Närmare 60 programpunkter och författare från Asien, Amerika och Europa utgör stommen i den litterära festivalen Bok&Hav. Nu släpps fler namn på deltagande författare.

De deltagande som nu offentliggörs är de internationella författarna Julia Fiedorczuk, Polen, Gerdur Kristný, Island samt de svenska författarna Oline Stig, Jan Henrik Swahn, Catharina Ingelman-Sundberg, Jan Wifstrand, Tommy Olofsson, Niclas Sennerteg och Mi Tyler.

Porträttbild på Gerdur Kristný.

 

 

 

 

Gerdur Kristný, en av Islands största nutida poeter, framför en omdiktad nordisk myt - diktsviten Blodhov - tillsammans med sin svenske översättare John Swedenmark ute på Hjortahammars gravfält under litteraturfestivalen.

Porträttbild på Tommy Olofsson.

 

 

 

 


 


Tommy Olofsson, poet och litteraturvetare, född i Karlskrona. PhD i litteraturhistoria. Professor i Creative Writing vid Linnéuniversitet.

 

Festivalen arrangeras för första gången den 12-14 maj i Karlskrona, örlogsstaden som för 337 år sedan anlades som en flottbas på en ö i Östersjön.
Idén kommer från författaren Katarina Mazetti, som förra året var inbjuden till litteraturfestivalen ”Livres et mer” i Bretagne. Hon blev så inspirerad att hon lyckades övertyga ett antal Karlskronabor om att den franska festivalen skulle kunna fungera som en mall för ett liknande evenemang i Blekinge.

Föreningen Bok&Hav har, med god hjälp av Marinmuseum och Karlskrona stadsbudskår, arbetat sedan i slutet av förra året med att skapa en omväxlande och spännande blandning av författare och evenemang. Programmet har något för alla åldrar och de allra flesta litterära smaker.

Porträttbild av Mi Tyler

 

 

 

 

 
Mi Tyler, uppvuxen i Karlskrona, lanserar sin nya barnbok fredagen den 12 maj vid en programpunkt på Marinmuseum. Hon är även novellförfattare och librettist.


När festivalen nu blir verklighet finns bland andra Björn Ranelid och Kim Kimselius på plats tillsammans med en lång rad prisbelönta författare från när och fjärran.
Under tre dagar visas världsarvet Karlskrona, med flera unika, historiska bibliotek, och Blekinge upp som litterärt landskap.

Välkommen!


Sedan tidigare är det klart att även följande författare deltar:

Yuri Herrera, Mexico
Aki Ollikainen, Finland
Katarina Mazetti, Sverige
Einar Már Guðmundsson, Island
Nina Lekander, Sverige
Sergej Michajlov, Kaliningrad/Ryssland
Carsten Jensen, Danmark
Parvin Ardalan, Iran/Sverige

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-04-10
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/BokHav-2017-vaxer--nu-slapps-fler-forfattarnamn/