Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Biblioteket i Karlskrona i unik marknadsföringssatsning

Biblioteket i Karlskrona i unik marknadsföringssatsning

Publicerad 14 januari 2011 11:01 | Uppdaterad 14 januari 2011 11:05
Denna vecka startar en av de största marknadsföringssatsningarna någonsin i Sverige inom biblioteksområdet.

I Karlskrona kommer man bland annat att kunna möta biblioteket på andra ställen än vad man är van vid och en möjlighet till nystart för alla biblioteksbesökare med gamla förseningsavgifter erbjuds.
– Vi vill ge våra besökare möjligheten att börja om utan gamla skulder, säger Eva Wernersson, bibliotekschef. Därför erbjuder vi under vecka tre vad vi kallar övertidsamnesti. Besöker man Stadsbiblioteket eller ett av våra tio filialbibliotek under veckan får man helt enkelt sina övertidsavgifter strukna.

I marknadsföringssatsningen samarbetar alla 25 kommunbiblioteken i Kalmar-, Blekinge- och Kronobergs län samt de två regionbiblioteken i Kalmar och sydost. Syftet är att visa nyttan med biblioteken. Under 2011-2012 kommer totalt sex kampanjer som ska stärka bilden av biblioteken och visa bredden i utbudet att avlösa varandra. Kampanjerna innehåller bland annat annonsering i bussar och på storbildstavlor.

Under hela vecka tre kommer biblioteket att synas på Wachtmeister Galleria, City Gross och på vårdcentralerna i Lyckeby, Jämjö och Rödeby. Där kan man möta personalen, ställa frågor, få ett boktips i farten eller delta i en frågetävling.
– Bibliotekens roll är kanske viktigare än någonsin, säger Eva Wernersson. Vi fungerar som en neutral arena och mötesplats för människor i alla åldrar, i olika livssituationer och från spridda kulturer. Men även om våra besökare har vitt skilda referensramar har de en sak som förenar dem – biblioteket som är gratis och tillgängligt för alla, avslutar Eva Wernersson.

Läs mer om Låna dig rik

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-01-17
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Biblioteket-i-Karlskrona-i-unik-marknadsforingssatsning/