Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Avskedas efter fusk med arbetstider

Avskedas efter fusk med arbetstider

Publicerad 16 juli 2014 12:56 | Uppdaterad 16 juli 2014 14:00
Åtta anställda på omvårdnadsboendet Fregatten i Karlskrona kommer att avskedas efter att ha fuskat med sina arbetstider. Medarbetarna har systematiskt valt att börja arbetsdagen något senare respektive avsluta den något tidigare.

Det var i slutet av maj som det kom till äldreförvaltningens kännedom att det fanns misstankar om olovlig frånvaro inom två olika personalgrupper på Fregatten. En utredning bekräftade misstankarna om att några av de anställda systematiskt fuskat med arbetstiden, vilket medarbetarna själva också erkänt.

Ingen äldre på boendet har kommit till skada på grund av agerandet men äldreförvaltningen anser att förtroendet för medarbetarna är förbrukat och att avsked är den enda möjliga åtgärden.

- Vi ser allvarligt på detta och känner oss oerhört besvikna över medarbetarnas agerande. De äldre har inte fått den service och omsorg de har rätt till, säger Martin Olsson, chef för äldreförvaltningen.

Utöver åtgärden om avsked gör kommunen därför också en Lex Sarah-anmälan.

- Jag vill vara tydlig med att de flesta medarbetare på Fregatten inte har deltagit i fusket. De har gjort ett fantastiskt arbete trots att deras arbetsbörda blivit tyngre, fortsätter Martin Olsson.

Den fackliga organisationen har varslats om att de åtta kommer att avskedas.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-07-17
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Avskedas-efter-fusk-med-arbetstider/