Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Kulturpris och kulturstipendiater 2010

Kulturpris och kulturstipendiater 2010

Publicerad 15 december 2010 15:04 | Uppdaterad 16 december 2010 17:04
Karlskrona kommuns kulturpris 2010 går till bröderna Kulenovic för sin satsning för att iordningsställa Vattenborgen.

Priset delades ut vid kommunfullmäktiges möte den 15 december av kommunfullmäktiges ordförande Peter Glimvall och kulturnämndens ordförande Jan Lennartsson.

Sinad och Rizah Kulenovic, foto Sara Persson
Sinad och Rizah Kulenovic, foto Sara Persson

Juryns motivering:

"Kulturpriset 2010 går till bröderna Kulenovic för sin storslagna satsning på att iordningställa Vattenborgen. Med en hög ambitionsnivå på både det arkitektoniska anslaget och val av utförande och material, har man med respekt för byggnadens historiska värde skapat en levande attraktiv miljö för möte omkring mat och kultur mitt i Världsarvet."

Kulturstipendiater

Kulturstipendiaterna fick sina priser utdelade den 16 december på Konserthusets restaurang.

Stipendium till Rebecca Yates för fortsatta studier inom samtidsdans på London Contemporary Dance School.

Rebecca inledde sin danskarriär på Studio Arabesqe, kulturskolan och estetiska programmet vilket så småningom ledde till medverkan i Nyårsrevyer, Guldeken och musikaler. Efter avslutade studier på Copenhagen Contemporary Dance School kom hon som en av 800 in på en av de 40 platser som fanns på London Contemporary Dance school. För vidare studier där och för deltagande i workshops i Bryssel får hon detta stipendium.
15 000 kr

Stipendium till Cecilia Hjortsberg för deltagande i New York City opera competition

Cecilia har en gedigen utbildning på Kungliga musikhögskolans kammarmusikutbildning och Göteborgsoperans Operastudio och har medverkat på Malmö Opera, Kungliga Operan i Köpenhamn och återkommer regelbundet till Karlskrona för att ge  framför allt jul -  och nyårskonserter. Cecilia kommer delta i New York City Opera Competition till vilket hon tänker använda stipendiet.
15 000 kr 

Stipendium till Johanna Ågren för finasiering till produktion av utställning inom textildesignprogrammet på Borås Högskola.

Johanna inriktade sig tidigt på studier inom färg och form och valde så småningom inriktning mot textil. Hon har bland annat gått Malmö Tillskärarakademi och Textilprogrammet på Institutionen för textil på högskolan i Borås. Som en av 11 studenter är hon nu utvald att representera utbildningen på en utställning som kommer visar på galleri och på Möbelmässan i Stockholm i februari 2011. Stipendiet kommer gå till att arbeta fram objekt till utställningen.
15 000 kr 

Stipendium till Jakob Ingemansson för fortsatta studier på Arkitektskolan i Århus och uppstart av arkitekturlaboratoriet South Pole Station verksamt i gränslander mellan arkitektur, konst och forskning.

Jakob har under sin utbildning till arkitekt valt att bredda sin kompetens genom deltagande i projekt som Confluece Belgrad – där man framställde en tidskrift som ett utställningsrum,  genom den tvärvetenskapliga kursen Los Angeles: Beyond Desire på Kungliga konsthögskolan samt genom verket Epiphyte Telesterielle en del av utställningen ”En annan väg” på Wanås 2010. Han ämnar för stipendiet starta ett projekt som där marknadens och naturens krafter möts i en konstnärlig och arkitektoniks process.
15 000 kr

För mer information kontakta

Annika Eklund
chef kulturförvaltningen
Telefon 0455-30 34 38

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2010-12-22
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Arets-kulturpris-till-broderna-Kulenovic/