Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / 2009-års föreningsledarpris och idrottsstipendiater utsedda

2009-års föreningsledarpris och idrottsstipendiater utsedda

Publicerad 10 december 2009 16:14 | Uppdaterad 10 december 2009 16:18
Idrotts- och fritidsnämnden har delat ut föreningsledar- och idrottsstipendier för 2009. Samtliga stipendiater får 10 000 kronor. Nämnden utsåg också årets vinnare av Hillerödspriset som delas ut vid kommunfullmäktiges möte den 17 december.

Hillerödspriset för årets prestation inom idrotten i Karlskrona

Hillerödspriset 2009 tilldelas Henrik Lindau, Karlskrona Simsällskap. Henrik har bla tagit guld vid junior-SM. Henrik har slagit svenskt juniorrekord på 50 m fjärilsim och placerat sig vid ett flertal seniortävlingar bla vid världscuptävlingarna i Stockholm. Han är också uttagen till ungdomslandslaget.

Föreningsledarstipendium

Maria Strand, Karlskrona brukshundklubb är ett energiknippe som arbetar för inte minst ungdomsverksamheten i klubben. Maria är en ordförande som ständigt har nya idéer. Som lärare och utbildare av instruktörer är hon en tillgång.

Cecilia Velin, Kajakklubben Eskimå, är förutom en mycket duktig kanotist och roddare ledare för unga. Cecilia är en uppskattad ledare för kanotskolor, satsningar via Idrottslyftet men också huvudtränare för ungdomarna i klubben.

Yngve Augustinsson, Hästö IF. På sitt oefterhärmliga och charmiga sätt kan Yngve få såväl ett gäng 7-åringa leksugna grabbar och tjejer, som de mest välmotiverade killarna/tjejerna i ett SM-slutspel att tycka att handboll är det roligaste och bästa som finns. Hans ledarstil genomsyras av hög kvalitet, en genomtänkt strategi, omsorg om individen och framför allt glädje.

Idrottsstipendium

Henrik Lindell representerar Torhamns Surfklubb. Han har sedan han var åtta år surfat i klubben. Idag är han 17 år och på gång ut i världen. Dagligen surfar han i vattnet utanför Torhamn eller på något annat ställe där vågorna går höga. Vid Wave Classic i Varberg blev han dubbel juniormästare i Wave och Long - distance. Henrik är förutom utövare även ledare för ungdomar i klubben.

Julia Roth, spelar golf för Trummenäs golfklubb. Hon är idag 19 år och började redan i tio-årsåldern att spela golf och har idag erbjudanden från två college i USA om att få börja studera och spela för dem.
Julia har i år spelat på Skandiatouren, en tävling för juniorer på elitnivå. Hon tävlar för Trummenäs juniorlag som vann sin serie och tävlar då nästa år i elitserien. På lag-SM var Julia obesegrad i sina matcher, laget placerade sig på nionde plats. Julia igår även i Trummenäs damlag som nästa år kommer att spela i division ett.

För mer information
Ann-Katrin Olsson
Chef Idrotts- och fritidsförvaltningen
0455 - 30 34 49 


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2010-03-07
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Arets-foreningsledar--och-idrottsstipendiater-utsedda/