Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Arbetsgrupp bildas till stöd för UIQ och dess personal

Arbetsgrupp bildas till stöd för UIQ och dess personal

Karlskrona bildar tillsammans med Ronneby och Karlshamns kommuner en arbetsgrupp som ska stötta UIQ Technology i sitt omställningsarbete.

Till en början kommer gruppen att ledas av näringslivscheferna i de tre kommunerna; Peter Adaktusson, Marcus Sandekjer, Ulrika Nordén Johansson, samt Richard Lidén, projektchef för TelecomCity.
IT-företaget UIQ med säte i Ronneby, varslade under tisdagen 200 personer. Detta som en konsekvens av ett nytt globalt samarbete inom mjukvaruutveckling för mobiltelefoner.

- Det finns två sidor också av det här myntet, säger Peter Adaktusson näringslivschef i Karlskrona. Dels vill vi stötta företaget och personalen för att finna nya jobb, vi vet att kompetensen är efterfrågad hos andra arbetsgivare. Dels ser vi en möjlighet till avknoppningar och därmed start av nya företag som är specialiserade inom sektorn för mobila tjänster. Det ger ökade möjligheter för hela regionen.

- Vi vet inte hur många personer som under hösten blir tvingade att söka nya jobb, 200 personer är värsta scenariot, min tolkning är att det troligen blir färre, säger Peter Adaktusson.

Richard, Lidén, projektchef TelecomCity:
- I ett nationellt perspektiv så saknas kompetent arbetskraft inom telekomsektorn, det skapar också en möjlighet att jobba med nya etableringar till Blekinge.

Vid sidan om kommunerna kommer bland andra Arbetsförmedlingen, NetPort, Blekinge Business Incubator och Nyföretagarcentrum att bjudas in i arbetet.

För ytterligare information

Peter Adaktusson, näringslivschef, tfn 0455-30 31 55

 

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2008-06-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Arbetsgrupp-bildas-till-stod-for-UIQ-och-dess-personal/