Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Äldrechefen Per Jonsson ber anhörig om ursäkt

Äldrechefen Per Jonsson ber anhörig om ursäkt

I sin nätupplaga uppger Blekinge Läns Tidning på fredagskvällen att äldrechefen i Karlskrona kommun, Per Jonsson, har försökt påverka två personer som intervjuats att ta tillbaka uppgifter som publicerats i tidningen. Det gäller en anhörig till en boende på Af Klint och överläkare Börje Bjelke som intervjuas i fredagens pappersupplaga av tidningen.

Den anhörige säger i tidningen att han inte räknar med att hans mamma informerats om att en av hennes medboende legat död i sin lägenhet i sex veckor. I BLT:s nätupplaga säger den anhörige att Per Jonsson ringt upp honom och bett honom att dementera det han sagt i tidningen.
– Jag ber om ursäkt för att mitt samtal till den anhörige uppfattades som en påtryckning, min avsikt var att berätta för honom att både hans mamma som bor på Af Klint och hans bror har fått information om händelsen på serviceboendet, säger Per Jonsson.

BLT:s nätupplaga skriver också att förvaltningschef Per Jonsson ringt överläkare Börje Bjelke och sagt att personalen vid Af Klint tagit illa vid sig av de uttalanden som Bjelke gjort i tidningen.    
– Det handlar inte om Börje Bjelkes uttalanden om att gamla som drar sig undan kan vara deprimerade. Det handlar om att han på flera ställen i artikeln säger att vår personal handlat fel och saknar kunskap, säger Per Jonsson. I BLT intervjuas Börje Bjelke som överläkare i geriatrik på Blekingesjukhuset och som sådan borde han inte uttala sig om vår personal utan att vara insatt i det enskilda fallet, säger förvaltningschefen. 

Sedan dödsfallet på Af Klint blev känt den 10 december har äldreförvaltningen lagt stor vikt vid att informera boende, anhöriga och personal. Per Jonsson är uppriktigt ledsen att den anhörige som han kontaktade har tagit illa vid sig.
– Vår ambition har hela tiden varit att de boende, deras anhöriga och vår personal ska få snabb och korrekt information, säger han.

Ulla Nelson
Informationschef
0455 - 30 30 13


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2008-12-12
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Aldrechefen-Per-Jonsson-ber-anhorig-om-ursakt/