Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / 5-års jubileum för UKM i Karlskrona

5-års jubileum för UKM i Karlskrona

Den 21-22 mars 2009 firade UKM (Ung Kultur Möts) 5-års jubileum i Karlskrona. Detta innebar två dagar fyllda av kultur och en chans för unga talanger att visa upp sina färdigheter.

UKM föreställning

På lördagen fylldes konserthuset foajé av glada och förväntansfulla ungdomar. Under dagen hölls workshops av mycket varierande karaktär, man fick bland annat testa på att göra stop-motion film, egna pins och gå på speed-date med politiker.

Under jubileumskvällen hade man bjudit in alla som deltagit i UKM under de fem år festivalen funnits i Karlskrona. Under kvällen fick man ta del av framträdande av såväl ungdomarna själva som karlskronabandet The Bones.

Speed-dating på UKMPå speed-datingen fick ungdomarna möjlighet att fråga saker de undrat över och diskutera frågor de tyckte var viktiga. Ämnen som diskuterades var bland annat huruvida det kommer att bli neddragningar på skolverksamheten, att det borde finnas möjlighet till kulturskolans verksamheter på landsbygdskolorna samt ett önskemål om ett drogfritt disco.

 

Artister uppträder på UKM

 


På söndagen hölls tre stycken föreställningar med underhållning på hög nivå med allt från dans och musik till modevisning och fotbollsfippsning.

 

 

Nishra AlménNishra Almén var en av årets deltagare på UKM. Det var tredje året hon deltog och hon bidrog inte bara med ett nummer utan med hela tre stycken. Hon sjöng och spelade egna låtar på piano, samt med kompande band och ställde även ut bilder under vernissagen, föreställande klänningar som hon själv designat. Nishra är en mycket kreativ tjej som finner inspiration i det mesta.
- Bara genom att öppna en tidning kan det komma nya idéer, säger hon.

Klänningar designade av Nishra Almén


Följande deltagare/grupper blev utvalda att få representera Karlskrona på riksfestivalen i Skinskatteberg 14-17 juni:
Amanda Lundström, design
Mysbelysning, musik
Never ending spending, musik
Jens Jonasson Trulsson, foto

Reserv: Beccah och Alice, musik

 

Läs mer om UKM 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2010-01-11
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/5-ars-jubileum-for-UKM-i-Karlskrona/