Logga för utskrift

Den nya Hammarbygården - en välkomnande famn

Publicerad 18 november 2015 08:24 | Uppdaterad 18 november 2015 08:42
Vid ombyggnation av omvårdnadsboendet Hammarbygården i Jämjö har en hemtrevlig känsla, doften av kaffe och närhet till utemiljön varit i åtanke vid planeringen.

Karlskronahem påbörjar en ny- och ombyggnation av omvårdnadsboendet Hammarbygården i Jämjö. Tre av de ursprungliga husdelarna har rivits och två nya huskroppar byggs ihop med de kvarvarande byggnaderna. Första spadtaget togs den 16 november och de 28 lägenheterna planeras klara till 2017.

Boendet är ritat som en välkomnande famn där en hemtrevlig känsla och doften av kaffe är det första man möts av i entrén. Inomhus har man skapat öppna ytor för att se vad som händer, i och utanför huset, och ge en närhet till utemiljön. Direkt från lägenheterna på bottenplan når man den egna altanen och i de två vinterträdgårdarna finns möjlighet till odling såväl som en fika.

På taket monteras solceller som driver husets ventilation. Miljö- och enerigtänk går även igenom gällande utrustning i form av disk- och tvättmaskiner, belysning och övrig teknisk utrustning. 

- Vi ser ett stort intresse för boenden med närhet till service och kommunikationer men utanför centrum och därför är denna satsning mycket positiv säger både Ulf Klint, teknisk chef Karlskronahem och Yvonne Eriksson, områdeschef Hammarbygården. Nu bygger vi ett hemtrevligt och energismart omvårdnadsboende med hög tillgänglighet i ett av Karlskronas ytterområden, vilket känns helt rätt i tiden.


Gunilla Fagerström, Agilis Arkitektkontor, har ritat huset som en välkomnande famn där man möts av doften av kaffe redan i entrén. Foto: Karlskronahem

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-11-18
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Familj--omsorg/Aktuellt-fran-Stod--Omsorg/Den-nya-Hammarbygarden---en-valkomnande-famn/