Logga för utskrift

Samling för ett lugnare Lyckeby

Publicerad 4 juni 2015 13:51 | Uppdaterad 4 juni 2015 13:56
På initiativ av fritidsgården i Lyckeby samlades ett antal representanter på LKC förra veckan. - Vi vill stärka dialogen och arbeta proaktivt för att Lyckeby ska vara så trivsamt som möjligt, säger fritidsledare Christian Frisell.

Representanter från skolor i Lyckeby skolområde, Lyckå församling, Lyckeby fritidsgård och polisen har nu bestämt sig för att stärka samarbetet. Två till tre gånger per termin kommer de att träffas för att diskutera läget och eventuella händelser i området. Arbetet ska vara förebyggande – eventuella akuta situationer hanteras av aktuell skola och dess krisgrupp.
- Vi har länge känt att vi behöver en gemensam kanal. Det finns enskilda barn och ungdomar som möter oss alla på olika sätt, nu har vi möjlighet att få en mer komplex bild av dem och på så sätt ha bättre förutsättningar att ge rätt stöd och hjälp – i rätt skede, säger Christian Frisell.

Ulf Nilsson, rektor LKC och Verköskolan, tycker att samarbetet är en självklarhet.
- Nu får vi möjlighet att samverka med de resurser vi har för att få en så trygg och trivsam skolmiljö som möjligt. Och det handlar ju inte bara om skoltiden, utan kvällar och helger.

Christian Frisell vill på ett mer systematiserat sätt nå ut till vårdnadshavare och elever för att informera om fritidsgården, vem den är till för och hur man jobbar. På mötet bestämdes att fritidsgården ska bjudas in till föräldramöten på höstterminen, och själva ta kontakt med respektive klasser under vårterminen.  

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-06-04
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Nyheter-Barn--Utbildning/Samling-for-ett-lugnare-Lyckeby/