Logga för utskrift

Nättrabyskolan tilldelas nationellt stipendium

Publicerad 19 maj 2016 10:07 | Uppdaterad 19 maj 2016 10:15
Nättrabyskolan i Karlskrona tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor för sitt arbete och ambitioner inom teknikämnet. Det är organisationen Teknikföretagen som för tredje året i rad delar ut 500 000 kronor i stipendier till 50 skolor över hela landet där Nättrabyskolan är en av vinnarna. Stipendierna delas ut genom skolprojektet teknikspanarna med syftet att utveckla teknikundervisningen på mellanstadiet.

- Jag tycker teknik är ett oerhört intressant ämne, där man funderar över saker som kan göra vår vardag enklare. Det ger oss förståelse för vår omvärld, hur saker och ting fungerar, varför vissa saker finns och vad de har ersatt, säger Åse Helgesson, som är läraren som såg till att stipendiet hamnade på Nättrabyskolan.

För att vinna stipendiet har varje skola fått göra en ansökan och skrivit en motivering till varför just de ska vinna och vad man tänker använda pengarna till. Även hur skolan tänker lägga upp teknikundervisningen framöver och utvärdera den fanns med i ansökan. Motiveringen till varför Nättrabyskolan får ta emot ett stipendium lyder:

”En väl motiverad ansökning med stor ambition för ämnet.”

- Teknik är väldigt mycket mer än bara apparater som är uppkopplade till någon sorts strömförsörjning, det är även vardagsting i största allmänhet. Genom stipendiet så får vi på Nättrabyskolan chans att uppfylla några av våra önskningar inom ämnet, berättar Åse.

På frågan om Nättrabyskolan redan har funderat på vad man tänker använda pengar till svarar Åse.

-  Vi kommer att diskutera i arbetslaget vad vi vill satsa på. Jag skulle gärna vilja att vi kan få studiebesök av en uppfinnare/ingenjör som kan berätta och inspirera och gärna göra ett studiebesök med våra elever. Vi får väga våra önskningar mot varandra och se vad vi ska satsa på.

Vad är Teknikföretagen?

Teknikföretagen är en av Sveriges största arbetsgivarorganisationer med 3 800 medlemsföretag. Bland medlemmarna finns globala företag som Ericsson, Scania, ÅF, ABB och Volvo. Gemensamt är att de utvecklar varor och tjänster i världsklass och att nästan all försäljning sker i global konkurrens.

Detta stipendium delas ut genom Teknikföretagens skolprojekt Teknikspanarna. Utöver stipendier innehåller projektet lektionsmaterial och inspirationsmöten för lärare. Teknikspanarna har drivits i över tolv år och syftar till att stärka teknikundervisningen i grundskolan och mellanstadiet i synnerhet.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-05-19
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Nyheter-Barn--Utbildning/Nattrabyskolan-tilldelas-nationellt-stipendium-/