Logga för utskrift

Guldboken till Johan Eggers

Publicerad 16 januari 2015 12:40 | Uppdaterad 16 januari 2015 12:59
Han har ett gränslöst intresse för andra länder och kulturer. Nu har Johan Eggers fått Guldboken för sitt arbete med att få människor att närma sig varandra.

Det är knappt en månad sedan Guldbokens jury dök upp på Rödebyskolan och premierade en överraskad men superglad fritidspedagog. Men vem är han egentligen, Johan Eggers?
– En reslysten sagoberättande fritidspedagog sedan 20 år som trivs allra bäst i sovsäcken under bar himmel, med en kokbok framför pannlampan. Eller till fots på en slingrande grusväg mot nya mål och platser i livet, säger han.

Tillsammans med två kollegor driver han Fyrklöverns fritidshem på Rödebyskolan. Det är här han fått möjligheten att arbeta med internationalisering – men även i kommunövergripande nätverk. Så vad har utmärkelsen betytt?

– Vi har fått mycket publicitet vilket har satt internationella relationer på agendan. Många har blivit nyfikna på vårt arbete och vill gärna diskutera det. Just nu arbetar vi med en partnerskapsansökan med vår "kompisskola" i Sydafrika samtidigt som ett par eTwinning-projekt är igång på skolan.

Arbetet är enligt Johans som bäst när han ser eleverna använda verktygen som de har utvecklat i det sociala samspelet på fritids och i skolan. När han ser exempel på gemenskap, omsorg, glädje och ansvar mellan barnen.
– När jag relaterar till internationaliseringsarbetet blir jag varm alla de gånger jag ser eleverna i arbetet med partnerskolor i andra länder knäcker koden. Nämligen att alla är olika, alla är lika och det är helt okej.

FAKTA/Guldboken
Guldboken är ett pris till en enskild medarbetare eller arbetslag som på ett betydande sätt har bidragit till att skapa den goda miljö som krävs för att stimulera barn och ungdomar till framgångar i sitt lärande och sin utveckling.

Motivering till 2014 års pristagare
Johan är en lysande ambassadör för internationellt arbete! Med digitala verktyg för han in världen i klassrummet och skapar förståelse för olika kulturers livssituation. Johan ger energi och inspiration till både elever och kollegor, på Rödebyskolan och till resten av kommunen!

Johan Eggers, vinnare av Guldboken 2014

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-01-16
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Nyheter-Barn--Utbildning/Guldboken-till-Johan-Eggers/