Logga för utskrift

5A från Nättraby bäst i Blekinge

Publicerad 7 februari 2013 12:51 | Uppdaterad 7 februari 2013 14:20
Klass 5A på Nättraby Kunskapscentrum vann Blekingefinalen i årets upplaga av Vi i femman. Ikväll torsdag väntar rikskval. Vi åkte ut till ett laddat gäng som just nu upplever sitt livs äventyr.

Samarbete och gemenskap, peppning, att ha skoj – det är några av de faktorer som ligger bakom framgångarna enligt eleverna i klass 5A på NKC. Naturligtvis har de förberett sig på olika sätt för att hålla kunskapsnivån på topp.
– Varje vecka läser vi in oss på varsin nyhet, det kan vara inrikes, utrikes, lokalt, kultur eller sport. Det är ett jättebra sätt att lära sig om allt som händer, berättar Maja.

Hela klassen 5A på Nättraby Kunskapscentrum

De som får mest av rampljuset är förstås Viktor och Emma, som är de som svarar på frågorna under tävlingen. Teamet består därutöver av reserverna Alice och Alex, en lagledare, resten av klassen och klassföreståndaren Lena Latvalehto. Tillsammans är de ett tight gäng som är helt överens om att gemenskapen har stärkts under resans gång.

Emma och Viktor med maskoten "Vi i femman-smurfen". Båda gillar geografi!

De hoppas förstås på vinst och fortsatta framgångar i Vi i femman men skulle de inte gå vidare ser de inte det som en förlust.
– Oavsett vad är vi den bästa femman i Blekinge, det kan vi vara stolta över,
säger Alicia.

 

Emma och Viktor i mitten tillsammans med reserverna Alice och Alex.

Klassföreståndaren Lenas betydelse lyfts också fram av eleverna. Hon har hjälpt och stöttat dem allt vad hon kan. Lena tycker att Vi i femman har gett många positiva erfarenheter för hela klassen.
– Vi i femman är så mycket mer än själva tävlingsmomentet. Det handlar lika mycket om samarbete, att se varandra, respektera varandra och naturligtvis ha
kul. Detta är ett äventyr!

  Klassföreståndaren Lena Latvalehto - som enligt eleverna är en av anledningarna till att det gått bra i Vi i femman!

Fram till den lokala semifinalen fanns två femmor från NKC med bland de som tagit sig vidare: 5A och 5B. Tyvärr förlorade 5B mot Hallabro, och det tycker 5A var synd.
– Vi har övat med 5B så det kändes inte bra. De var jätteduktiga. Samtidigt hade det inte varit kul att möta sina kompisar i en final, säger Viktor.
 
Skruva upp radion i eftermiddag kl 17, P4 Radio Blekinge då klass 5A är med i rikskvalet. Går de vidare är de en av åtta klasser i hela Sverige som går vidare till kvartsfinalerna, som börjar i mitten av mars.

Ett laddat gäng som kommer att dansa Gangnam Style ikväll - oavsett utgång!

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-02-07
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Nyheter-Barn--Utbildning/5A-fran-Nattraby-bast-i-Blekinge/