Logga för utskrift

Verkö navet i Roxtecs expansion

Publicerad 25 november 2013 11:14 | Uppdaterad 25 november 2013 11:16
Exporten av små, blå tätningsmoduler från Verkö accelererar. Storföretag världen över installerar Roxtecs kabel- och rörgenomföringar för att trygga driftsäkerheten – och öka lönsamheten.

Redan 1990, då Mikael Blomqvist startade Roxtec, var siktet inställt på världsmarknaden. Flera av de först anställda representerade både entreprenörsanda och kulturell mångfald. Sedan dess har företaget vunnit Stora Exportpriset, etablerat 23 dotterbolag runt om i världen och prisats flera gånger om för sin tillväxt. Roxtec har nu över 600 medarbetare, varav cirka 170 i Karlskrona, och företaget fortsätter att växa.
– Det går riktigt bra för oss, säger vd Mikael Helmerson. Vi passar därför på att både investera och rekrytera i Karlskrona, för vi tänker se till att det fortsätter att gå bra.

MultidiameterFiffig tätningslösning

Roxtec gör system som tätar kring kablar och rör som dras genom väggar, golv, tak, däck och skott. Säkerhetsprodukterna skyddar mot exempelvis brand, gas, vatten, damm och skadedjur, men de finns också i versioner för elsäkerhet och explosionsskydd. Gemensamt för de flesta av produkterna är Karlskronauppfinningen Multidiameter, som gör systemets tätningsmoduler avskalbara så att de passar kablar och rör av olika dimensioner.

– Vi levererar mycket till varv som bygger antingen oljeplattformar eller fartyg, men faktum är att vi växer inom ett flertal olika branscher, säger Mikael Helmerson. Våra tätningar används inom allt från tåg och telekomnät till olika sorters elproduktion.

Mikael Helmersson, vdSatsar i Karlskrona

Mikael Helmerson flyttade i våras med sin familj från Göteborg till Karlskrona för att bli chef för koncernen. Han understryker hur viktigt Karlskrona är för Roxtec ute i världen. På Verkö finns modulfabriken, centrallagret och andra nyckelfunktioner såsom produktutveckling och test- och brandlabb som jobbar tillsammans för att möta de krav som ställs på certifierade tätningar.

– Vi har också en hel avdelning här som skräddarsyr tätningslösningar efter kundernas önskemål och behov. I somras släppte vi en ny mjukvara som är en kostnadsfri hjälp för ingenjörer att designa genomföringar och välja rätt lösning utefter tätningskraven. Den används redan i 68 länder!

Det händer mer på Verkö

  • EU-projektet Motorways of the Sea och kommunen har rustat upp järnvägen.
  • Järnvägen till den nya kombiterminalen på Verkö tas i drift efter nyår.
  • Karlskrona Baltic Port AB börjar hantera godset från tågen.
  • ABB High Voltage Cables storsatsar på fabriken och nytt torn.
  • Stena Lines linje till Gdynia trafikeras av tre färjor.
  • Kommunen har antagit plan och strategi för fortsatt utveckling av området.

Detta är en artikel ut tidningen "i Karlskrona"

Läs mer om tidningen

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-11-25
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Verko-navet-i-Roxtecs-expansion/