Logga för utskrift

Välbesökt Starta Eget-dag i Karlskrona den 9 november

Flertalet myndigheter bjöd på tisdagen in till information och diskussion om att starta eget och driva företag.Lite över 100 personer besökte Starta Eget-dagen, som är en dag där ett antal olika myndigheter har gått samman för att underlätta proceduren kring att starta, driva och utveckla företag.

Tillväxtverket inledde dagen genom att kort berätta om bakgrunden till träffarna och pratade sedan vidare om budgetplanering som nyföretagare.

Via www.verksamt.se finns mängder med information att hämta, där här alla medverkande myndigheter samlat bra och nyttig information under rutbrikerna:
Fundera, Starta, Driva, Utveckla och Avveckla

 Carl-Axel Ottosson, Enhetschef på Näringslivsenheten på 
 Karlskrona kommun, fick ett par minuter inledningsvis, där han
 informerade kring hur Näringslivsenheten stöttar företagandet och
 berättade samtidigt att nyföretagandet ökar rejält i Karlskrona.
Han inbjöd även till dialogen och hälsade alla välkomna att kontakta Näringslivsenheten, om frågor skulle dyka upp. Näringslivsenhetens servicetelefon 0455- 30 30 41 är alltid öppen kontorstid!

Rådgivning kan vara viktig när man har en idé, som man vill förverkliga. I närområdet finns en del olika aktörer som kan ge dig rådgivning, bl.a:
* Nyföretagarcentrum
* Coompanion
* ALMI/IFS
* Incubatorer
* Arbetsförmedlingen

Under dagen fick deltagarna följa en fiktiv person vid namn Maria Kamali från fundering till ett drivande företag. Utifrån Marias situation berättade ex. Arbetsförmedlingen om vilka möjligheter som dem har gällande företagandet, Bolagsverket berättade om olika företagsformer och ansökning av bolagnamn, Skatteverket berättade mer om A-skatt och F-skatt, Försäkringskassan berättade om sjukförsäkring och SGI och Tullverket berättade om tillstånd och exportfrågor.

En mycket bra Starta Eget-dag i Karlskrona med mängder med matnyttig information!

Med vänliga hälsningar
/Näringslivsenheten

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2010-11-10
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Valbesokt-Starta-Eget-dag-i-Karlskrona-den-9-november/