Logga för utskrift

Stad och Land - ett annorlunda evenemang i Karlskrona

- Detta måste vara en av de första gångerna i världshistorien som man kan se får, marknadsstånd, hästar, en bastion, ubåtar och älgtorn i en och samma vy och samtidigt äta stekt sill, uttryckte sig någon besökarna.Lördagen den 30 maj förvandlades Kungsbron och Bastion Aurora till en marknadsplats för att sammanföra staden med landsbygden mitt i skärgården, vilket visade sig vara ett mycket lyckat koncept.
Alltsammans startade tidigt på morgonen den 30 maj med uppsättning av alla marknadsstånd och därefter började alla aktörer att plocka upp de saker som man ville visa alla besökarna.
Mats Lindbom, ordf i Näringslivsutskottet och Gunvor Engström, landshövding i Blekinge invigde evenemanget på lördagsmorgon från residensets balkong till en trumpetfanfar av Björn Löwenadler.

Totalt trotsade över 100 aktörer blåsten på Kungsbron och hade med sig allt från älgtorn, traktorer, honung, trädskulpturer till stekt sill, hästar och får, det vill säga en flora av allt möjligt.

- Lite vind är väl ingenting, vi bor ju i Karlskrona, där ska det ju blåsa var en av kommentarerna under morgonen!

 Fram på förmiddagen kom solen fram
 på Kungsbron och förgyllde
 evenemanget. Det fanns som sagt
 mycket att njuta av under dagen och
 utanför landshövdingens residens
 köade besökare för att få sig en guidad tur och besöka trädgården. Sussanne Demåne sågade träskulpturer av stora stockar, Pernilla Norborg målade barnens ansikten och möjligheten fanns att njuta av storklassig jazzmusik på Kungsbron.
Det bjöds också på ”försommarsamtal” i Bastionen med Gunvor Engström, Katarina Mazetti, Mikael Helgesson och Susanne Demåne.

Vid sidan om alla landsbygdföretag fanns Boda Borg, Barnens Gård och Barnens Lekland på plats samtidigt som Blekinge Läns Tidning drog vinnaren av potatisodlartävlingen. Att sedan som barn få ta plats i en traktor gjorde ju inte dagen sämre för alla mindre besökare!

 På lördagskvällen invigde Carl-Axel 
 Ottosson, Enhetschef Näringslivs-
 enheten, Skrävle Gårdshandel, en
 butik som Smålandstraktor AB
 öppnat i Sälleryd/Skrävle.


Söndagen den 31 maj var den stora utflyktsdagen, då alla aktörer från lördagen öppnade upp sina egna gårdar och butiker för att ta emot besökare. På kustvägen mellan Torhamn och Kristianopel kunde man besöka mängder med gårdar och cafeér. På Aspö, i Sandhamn, på Utklippan, på Sturkö och på många andra ställen kunde man fika, titta, umgås och lära sig mer om skärgård och landsbygd.

Landshövding Gunvor Engström inviger vandringsleden i Sälleryd inför en stor folk-
samling vid sjön.

Karlskrona Kommuns engagemang för att sammanföra livet och företagandet på landsbygden och i skärgården med Karlskrona stad känns oerhört lyckat och bör vara ett återkommande evenemang.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-06-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Stad-och-Land---ett-annorlunda-evenmang/