Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Arbete & Företag
  •  / Nätverket Höghastighetsbanan uppmanar näringslivet att stödj...

Nätverket Höghastighetsbanan uppmanar näringslivet att stödja upprop

Publicerad 8 maj 2015 07:41 | Uppdaterad 8 maj 2015 07:45
Sverigeförhandlingen är en satsning på nya stambanor för höghastighetståg på sträckan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Sträckning genom Småland är ännu inte avgjord och Nätverket Höghastighetsbanan är övertygade om att höghastighetsbanans sträckning, placering av stationer och tidsplanen för satsningen med mera är avgörande för företagens tillväxt och utveckling i hela sydöstra Sverige.

Nätverket Höghastighetsbanan består av kommunerna Kalmar, Karlskrona, Nybro, Emmaboda, Lessebo, Växjö, Alvesta, Älmhult och Hässleholm, samt Region Blekinge, regionförbundet i Kalmar län, Blekinge Tekniska Högskola och Linnéuniversitetet.

Hur kan du som företagsledare göra skillnad?
Vi tror att både du som enskild företagsledare och den samlade kraften i många företag i sydost kan göra en stor skillnad både som opinionsbildare och i arbetet med att fånga upp argumenten kring de effekter som höghastighetsbanan kan ge i stort. Inte minst i de skillnader som de olika alternativa sträckningarna kan leda till. Med den nya framtida höghastighetsbanan kommer vi kunna ta oss från Karlskrona C till Stockholm C på c:a 3 timmar.

Stöd uppropet för en östlig sträckning av den framtida Höghastighetsbanan
Vi i Nätverket Höghastighetsbanan önskar nu näringslivets i Sydosts stöd. Detta genom att företag skriver under uppropet för en östlig sträckning av den framtida Höghastighetsbanan för sträckan Jönköping-Malmö med station i Växjö, vilket gynnar oss i Sydost.

Gå gärna in på nätverkets hemsida www.hoghastighetsbanan.se där det finns mer information.

http://hoghastighetsbanan.se/upprop/ kan du skriva under UPPROPET digitalt.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-05-08
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Natverket-Hoghastighetsbanan-uppmanar-naringslivet-att-stodja-upprop/