Logga för utskrift

Jobb och framtidsdagen i Karlskrona den 26 maj - mycket välbesökt och uppskattad

Jobb och framtidsdagen arrangerades av Karlskrona Kommun tillsammans med en mängd andra aktörer i konserthusfoajén i Karlskrona den 26 maj. Flera hundra besökare kom för att lyssna på ett tiotal seminarier, samt att diskutera framtidens branscher, jobb, utbildning och företagande med ett 25-tal utställande aktörer.Jobb och framtidsdagen blev mycket lyckad, då många besökare trotsade solskenet och steg in i konserthusets foajé under tisdagen. Lokalen fylldes av besökare redan innan mässan öppnades kl. 12.00 och var totalt fylld under cirka 2 timmar. Det var varmt och luften stod nästan still i lokalen, men det hindrade inte alla besökare och aktörer att fortsätta sina diskussioner.
Att trängas på en mässa hör mässor till uttrycktes det i lokalen!

- Jag är oerhört nöjd med dagen och mässan ger uttryck för att den här typen av aktiviteter behövs! I rådande konjunktursvacka behöver vi kunna samlas och spåna, få inspiration och tillsammans hjälpas åt inför framtiden och det bevisar dagens uppslutning.
Syftet med mässan och seminarierna är ju att lyfta blicken och starta tankar inför framtiden genom att ha ett tiotal seminarier och därtill koppla möjligheter till diskussion om framtida jobb, utbildning och företagande och det tycker jag vi gör alla tillsammans idag, säger Mathias Wijk, Näringslivsutvecklare på Karlskrona Kommun.


Merparten av alla seminarierna var fullsatta och på vissa seminarier fick man trängas rejält. Seminarierna avlöste varandra och det köades utanför seminarielokalen.
Lite trist tyckte en del av de utställande aktörerna att man inte hann med att lyssna själv, när seminarieschemat såg så intressant ut! 

 Carina Berg på Manpower (bilden) samspråkar med en
 besökare och en rundvandringen bland alla mässdeltagare
 vittnar om att alla var nöjda med dagen och att man haft
 många besökare i de olika montrarna för att diskutera alla
 möjliga frågor.
- Väldigt bra med så många aktörer, då vi snabbt kunde hänvisa besökaren mellan oss när behovet uppstod, säger Marianne Ivarsson på Blekinge Business Incubator. Det ställdes in stor mängd frågor gällande att starta eget , enligt Camilla Svensson på Nyföretagarcentrum Karlskrona.

I cafeét kunde man köpa och njuta av en fika för att därefter ta en ny tur i foajén eller besöka ytterligare ett seminarie. Ett stort tack till Annika Håkansson på Café ChapmansRo, som stod för försäljningen av fika i cafeét.

Karlskrona Kommun kommer nu tillsammans med alla deltagare att utvärdera mässan för att bli ännu bättre i framtiden, samt för att fortsätta redan påbörjad samverkan.

Karlskrona Kommun vill tacka alla utställande aktörer, seminariehållare och besökare för en varm, men spännande dag som ger hopp inför framtiden.

 

Deltagande aktörer:
Karlskrona Kommun, Arbetsförmedlingen, Arbetslivsresurs, Arbetsgivarringen, Region Blekinge, Turistbyrån, Telecom City, Landstinget, KFH/Industrigruppen i Karlskrona, Manpower, Litorina Folkhögskola, Folkuniversitetet, Trygghetsrådet, EffektPersonal, Blekinge Tekniska Högskola, Blekinge Yrkeshögskola, Nyföretagarcentrum Karlskrona, Blekinge Business Incubator, Almi, Coompanion, Adecco, Uniflex, Lernia Bemanning, KFG, Uppdragsutbildningen och Vuxenutbildningen inom Karlskrona Kommun, MIO

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-06-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Jobb-och-framtidsdagen-i-Karlskrona-den-26-maj---mycket-valbesokt-och-uppskattad/