Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att invånarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Karlskrona levererar

Ännu en fantastisk sommar har passerat där många av oss njutit av musik, bad och fina upplevelser i vår unika skärgårdskommun. Vi är inte bara staden i havet – nu utvecklar vi stadskärnan och landsbygden för att skapa gröna oaser och erbjuda attraktiva bostadsområden med möjlighet till rekreationsytor.

Vi kommer även att undersöka möjligheten till stadsodling samt öka tillgängligheten och aktiviteterna i våra parker, som jag ser som självklara mötesplatser för såväl Karlskronabor som våra gäster.

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa om:

Bolag med vidder söker bredd i teamet

Lokalt placerade men med affärsidéer för en hel värld. Allt fler bolag i Karlskrona verkar på en global marknad – det avspeglas hos personalen som är av internationell kaliber.

Surfande turister hittar hem i Karlskrona

Längtan efter en mer inbodd känsla i semesterboendet har öppnat upp för en ny form av turism och bokningssajter. Möt tre familjer som testat.

Engagerande entreprenörskap med Liberate

Driv. En klockren sammanfattning av Liberate ”Lilly” Manirambonas personlighet. Hon kom från Burundi för två år sedan med ett utspikat mål – att bli möbeltapetserare.

Växtkraft i solens, vindens och vattnets tecken

Gröna tak och parker. Planteringar och träd. Växtlighet i olika skepnader som skänker staden den välbehövliga balansen till gator, torg och byggnader.

Handlingskraft och rörelseenergi på Jämjöslätten

En butiksägare med visionen att göra Jämjö till regionens piggaste handelsplats, två glödheta föreningar – och så mycket, mycket mer. Det sjuder på slätten i öster.

Läs mer i tidningen

Läs i Karlskrona nr 3 2016

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-09-12
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/