Logga för utskrift

i Karlskrona

Karlskrona – en öppen hamn

Vilken underbar sommar och höst vi haft i Karlskrona! Många besökare och fantastiska event som bidragit till god stämning och fin marknadsföring av vår kommun. Och vi växer – Karlskrona har aldrig varit fler än nu. Första halvåret nettoökade kommunen med 392 personer och därmed har Karlskrona kommun över 66 000 invånare!

Det lokala idrottslivet levererar. FK Karlskrona har tagit klivet upp i fotbollens division 1. HIF Karlskrona och KHK kommer säkerligen att bjuda upp till många fina matcher under säsongen. OK Orions bedrift som arrangör av SM i orientering i Porsgöl och Torhamn är imponerande.

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa om:

Inspirerande lantliv gör kommunen mer attraktiv

Möjligheterna till boende i Karlskrona behöver breddas. Och för att säkra landsbygden som en attraktiv livsplats behövs naturvård. Det vet bland annat Sofie Willman från Björsmåla utanför Rödeby.

Välbehövligt och uppskattat välkomnande

Hur kan vi ge nyrekryterade den bästa starten i Karlskrona och samtidigt attrahera nya medarbetare? Den frågan ställde sig några av de större arbetsgivarna, och KHK, Karlskrona hockeyklubb, hade svaret.

Uppladdning för julen på ostkusten

Flera gånger varje år samlar de sig – företagarna längs Kustvägen i Karlskrona. Antingen för att reta kundernas smaklökar eller visa upp och sälja sköna ting. Helgen innan jul är det dags igen.

Mer miljövänliga fordon åt folket

Karlskrona kommuns elbilar och elcyklar används av de egna medarbetarna, framför allt under kontorstid. Nu inleds arbetet för att låta fordonen användas under större del av dygnet – och det är karlskronaborna som bjuds upp till dans.

Läs mer i tidningen

Läs tidningen i Karlskrona nummer 4 2016

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-11-18
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/