Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att invånarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Äntligen är sommaren här

Karlskrona, staden i havet – de 33 öarnas stad, har mycket att erbjuda. Både för dig som bor här och för dig som besöker oss. Här finns Sveriges sydligaste skärgård med öar, kobbar och skär. På de större öarna finns service och öbor, medan de mindre erbjuder säregen natur och möjlighet till avskildhet och vidunderlig utsikt.

Passa på att upptäcka kommunens skärgårdsbåtar som kör många och varierande turer. Den uppmaningen fungerar lika bra för Karlskronaborna som för våra besökare. Karlskrona från havssidan ger alltid nya vyer och upplevelser. Prova en tur uppför Nättrabyån, åk ut i Östra skärgården eller ta båtpendeln till Sturkö.

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa om:

Engagemang för evenemang

Hasslönätet är samhällsföreningen som genomgått en föryngring och som fått en nytändning i sin strävan efter att få öborna att stråla samman. Föreningen står bakom flera lyckade evenemang och ännu fler ska det bli.

"Skärva ska vara levande"

Nyrenoverade Skärva Herrgård går en ny glanstid till mötes. Världsarvsmiljön görs nu tillgänglig genom konferenser, rumsuthyrning och musikevenemang för både företag och privatpersoner.

"Varje bil har en story"

I år fyller skattkammaren Bilmuseum under Albinsson och Sjöberg 20 år. Om Fabaskoncernen skulle rita en bilkarta över alla sina motortidningar, webbplatser, mässor och event, så skulle Bilmuseum vara bästa rastplatsen.

"Karlskrona är en storslagen stad"

De tre arkitekturexperterna är rörande överens om att en världsarvsstad som Karlskrona kräver förstklassiga arkitekter som blickar både bakåt och framåt. De ser stora möjligheter till stadsutveckling och förädling.

Läs mer i tidningen

Läs I Karlskrona nr 2 2016

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-05-27
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/