Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att medborgarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Samspelet stärker varumärketi Karlskrona 3 2015

Det är ingen tillfällighet att allas vårt varumärke Karlskrona går från klarhet till klarhet. På alla fronter pågår samarbeten som lyfter fram Karlskrona som en välkomnande plats som bjuder på livskvalitet och upplevelser. Själv tänker jag med förtjusning tillbaka på Karlskrona Skärgårdsfest som är resultatet av ett lyckat samarbete mellan kommunen och näringslivet, anfört av evenemangsspecialisterna på Paraply
Produktion och Leijon Event. Jag bär med mig sköna minnen från Hasslöfestivalen, som jag hoppas får leva vidare, och från småskaliga pärlor som en kväll på Landbron med Brandkommissarie Nordenhielms Bluesorkester. Jag är också stolt och glad över att vårt spännande Marinmuseum blev utnämnt till Årets museum 2015.

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa mer om:

bild biskvierSnillet med smaksinnet

Hon levererar förföriska biskvier och bröllopstårtor med spets. Katarina ”Kina” Olsson på Orranäs gata har gjort sin kulinariska kreativitet till sitt levebröd.

Kommundirektören:
bild Carl-Martin Lanér"Karlskrona har ju egentligen allt"

Efter 30 år i näringslivet är han tillbaka – nu som kommundirektör och chef för 5 300 anställda. Carl-Martin Lanér ser stora möjligheter för kommunen, men vet att framgång kräver hårt arbete.

bild skeppsbronTryggt och miljövänligt

Skeppsbron möter det annalkande höstmörkret med ny belysning längs kajen, en upplyftande torgmiljö och laddningsstationer som gynnar klimatsmarta elbilar.

bild idrottareFramgång föder framgång

SHL-stjärnorna i Karlskrona Hockeyklubb och handbollshjältarna i HIF Karlskrona är inte de enda elitidrottarna som sätter Karlskrona på kartan. Racketvirtuosen Nanna Carleke, bordtennisspelaren Christoffer Kjellson och orienterarsyskonen Tilda och Anton Johansson skördar också framgångar. De inspirerar fler att idrotta, vilket ger bättre folkhälsa och bäddar för fler succéer.

logga varumärketNu lyfter vi Karlskrona tillsammans

Nu är det fritt fram för alla som vill sprida och dra nytta av budskapet om det smarta, sunda, storslagna och välkomnande Karlskrona. Företag, föreningar och organisationer kan bidra till marknadsföringen genom att använda en ny digital verktygslåda.

Läs mer i tidningen:

i Karlskrona nr 3 2015, pdf 15 MB

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-11-20
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/