Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att medborgarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Vi bygger för en hållbar utveckling

Som en av Sveriges ekokommuner vill vi i Karlskrona främja utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Utifrån en ekologisk grundsyn vill vi skapa en attraktiv miljö där människor lever, arbetar, studerar, känner sig trygga och mår bra. För att vi ska kunna erbjuda livskvalitet för alla krävs inte minst fler bra bostäder. Vi får inte låta bostadsbristen hindra utvecklingen, utan måste få fart på byggandet och i god tid planera för tomter, bostäder och lokaler – i staden, på landsbygden och i skärgården. Därför arbetar vi nu fram ett bostads-försörjningsprogram som ska beskriva hur många nya villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter som behövs i Karlskrona – och på vilka ställen bostäderna bör byggas.

Vi har haft en gemensam workshop om det kommande programmet med privata aktörer, för det är genom samverkan som vi kan utveckla Karlskrona för framtiden. Vid sidan om detta fortsätter vår prioriterade satsning på att skapa förutsättningar för nya bostäder, kontor och butiker på Pottholmen. Dessutom pågår spännande diskussioner om nya ostäder på andra platser i kommunen. Jag hoppas att vi inom kort får se ännu fler byggkranar. Karlskrona har fantastiska förutsättningar för att kunna växa och utvecklas på ett hållbart sätt.

Ur förordet av Patrik Hansson, Kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa mer om:

En lysande affärsidé

Karlskrona Lampfabrik står för ett genuint svenskt industrihantverk. Även om miljö och maskiner doftar 1800-tal, ligger företaget rätt i tiden och levererar trivselljus till såväl Stureplans inneställen som inredningsmässigt heta hotell. Senast sågs Koholmenlyktorna skapa stämning i TV4:s ”Så mycket bättre”.

Läs mer om Karlskrona Lampfabrik

"Vi tycker om att vara en stor familj"

Anja och Ola Johansson har fem barn – två egna och tre familjehemsbarn. De tre senare delar de med barnens olika biologiska föräldrar och på sätt och vis även med socialtjänsten i vad som kallas ”det tredelade föräldraskapet”.

Läs mer om familjen Johansson och familjehem

Racerbildelar i världsklass

ACM och SPM i Torskors levererar specialtillverkade bil- och motordelar till motorsportfrälsta världen över. Bakom systerföretagen står den förre racerföraren Lars Adolfsson som utvecklat sin hobby till en mångmiljonbusiness.

Läs mer om ACM

Snacka om träffpunkt!

Ingegerd Antonsson och Bengt Sellgren hade båda blivit ensamma på äldre dar. Så träffades de på äldreförvaltningens Träffpunkten Bryggan – och blev ett par!

Läs mer om Träffpunkt

Forskarnas favoritfiskare

En levande skärgård behöver ett lokalt fiske och balans i ekosystemet. Det menar Per Månsson på Aspö – som fiskar och jagar i miljöforskningens tjänst.

Läs mer om Aspöfiskaren Per Månssons arbete

Vilt, vågat och vackert

Dovhjortarna i Askunga slipper slakteri- stressen, de långa transporterna och den stora köttdisken i storköpet. De betar rofyllt i sitt hägn, lever hela livet på landet och tas sedan om hand hemma på gården.

Läs mer om Askunga Dovvilt

 • Läs hela tidningen

  [Enskild lista]
 • Om att lyssna på iKarlskrona
 • Lyssna

  [Enskild lista]
 • Vad tycker du om iKarlskrona?

  [Enskild lista]
 • Tyck till om panelens fråga

 • Arkiv

  [Enskild lista]

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-11-20
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/