Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att medborgarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Vi går från ord till handling

Vilken vår vi har haft med avgörande framgångar inom allt från idrott till stadsutveckling!
Karlskrona stegar nu in i sportens, byggprojektens och arkitekturens finrum. Det var en milstolpe som passerades när vi tog beslut om placering av nya brandstationen vid Oskarsvärn och till hösten påbörjas projekteringen och förverkligandet av Pottholmen. Efter
många års planering går vi från ord till handling i drömmen om att bygga en ny entré till vår vackra stad.

Redan i sommar förser vi stadsmarinan med en ny kajpromenad och trädplanteringar och på Lövmarknaden inviger vi den nya lekplatsen Eklövet i Hoglands park. Jag tror att den blir kalas för barnfamiljerna!

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa mer om:

Gert Wingårdh tror på Karlskrona

Den meriterade arkitekten Gert Wingårdh blev först överraskad och sedan väldigt inspirerad av Karlskrona. Han föll för det enkla, robusta och vattennära: – Det finns potential här. Själv kom jag att tänka på San Francisco!

Läs intervjun med Gert Wingårdh

Alltid redo

KBV 003 Amfitrite är ett av världens mest avancerade kombinationsfartyg inom sjösäkerhet och miljöskydd. Det är ett av Kustbevakningens tre stora fartyg som deltar i kampen för säker sjötrafik, hållbart fiske och trygg miljö.

Läs om Kustbevakningens arbete

Skeppare och skärgårdsambassadör

Han tipsar gärna sina passagerare om allt från de bästa baden till var de kan handla eller äta mat – och han tvekar inte för att ge historierna om världsarvet lite extra krydda. Möt Skärgårdtrafikens glade skeppare Håkan Varenhed.

Läs om Håkan Varenhed - skeppare på Skärgårdtrafiken

Modemedveten - i ordets rätta bemärkelse

I skarp kontrast till modebranschens baksida med usla arbetsmiljöer och låga löner skapar Marie Kristina Carlsson kläder i rättvisans och hållbarhetens namn.

Läs om Karlskrona-designern Marie Kristina Carlsson

Gott, nyttigt och ekologiskt

Varje lunch serveras 12 000 portioner mat till förskolebarn, skolelever och personer inom omsorgen i Karlskrona. Omkring 225 proffsiga kockar, köks- och ekonomibiträden arbetar för att fylla måltiderna med smak, näring och glädje.

Läs om hur kommunen arbetar med kost

Kuliga byggen för barnen

Eklövet i Hoglands park blir en lekplats som är helt unik för Karlskrona. Den är utformad för att främja naturlig lek och för att stimulera barnens alla sinnen.

Läs om den nya lekplatsen i Hoglands park - Eklövet

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-11-20
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/