Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att medborgarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Bästa platsen att bo och bygga på

Flera bitar i Karlskronas framtidspussel har fallit på plats i höst. Det har tagits beslut om satsningar inom allt från innovativa miljöer till byggnation – och sådant ger jobb, bostäder och attraktionskraft.

Jag är övertygad om att vår nya science park blir en motor för vår utveckling. Näringslivet, BTH, landstinget och kommunen kan finna varandra i samarbeten och forskningsprojekt och tillsammans göra Karlskrona hett inom marin teknik, ICT och e-hälsa. Vi har redan ledande företag som SAAB Kockums, ABB, Telenor, Roxtec, Ericsson och Stena Line, men science park bäddar också för uppkomsten av nya företag. Tänk om Karlskrona kunde bli ledande med ny teknik som underlättar inom vård och omsorg och utvecklar det marina området!

Ett projekt som visar vad ett brett samarbete mellan kommun,
bolag och organisationer kan resultera i är utnämningen av Handelsträdgården
i Lyckeby till ”Sveriges bästa boende för äldre 2015”.

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa mer om:

bild biskvierFisketuristerna har nappat

Sandhamn Marine visar vägen för hur man kan förvalta några av Karlskronas mest attraktiva tillgångar: havet, fisket och båtlivet. Företaget har lyckats göra byn vid Torhamn till en samlingsplats för gädd- och laxfiskare från hela Europa. 

"Bed & Box"

Det mörka engelska fullblodet Who’s that girl, alias Snöflinga, visar sin skönhet och styrka i rundkorallen. I hage efter hage betar och trivs allt från smäckra friserhästar till grova nordvenska brukshästar. I fonden tycks ett magiskt ljus stiga upp ur Östersjön.

bild skeppsbronDjupdykning i dyksäkerhet

De utbildar dagens och morgondagens bästa dykare och utvecklar material och metoder för maximal undervattenssäkerhet. Följ med ner i djupet på Europas kanske mest avancerade kompetenscentrum inom professionell dykning.

bild idrottare"Det är perfekt för mig att studera i Karlskrona"

Hon älskar skärgården och träning i vacker natur. Men helst lägger hon sitt krut på studierna. Möt Fredrika Ljung, specialistofficeren tog paus från flottan och gick iland för att utbilda sig till civilingenjör vid Blekinge Tekniska Högskola.

logga varumärketScience park har startat!

Science park är ett samarbete mellan den offentliga sektorn, högskolan och det privata näringslivet som ska stärka Karlskronas ställning inom bland annat marin teknik, hälsa och teknik samt IT och telekom. Science park blir en kreativ mötesplats för allt från studenter och forskare till stora internationella företag.

Läs mer i tidningen:

i Karlskrona nr 4 2015, pdf 11 MB

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-11-20
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/