Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att medborgarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Omslag i Karlskrona nr 3 2014Hårt arbete ger resultat

Är du också redo för höstens alla utmaningar? Efter ännu en fantastisk sommar i vår soliga landsände är man gärna laddad till tusen. Tack alla ni hundratals entusiaster som tror på vår prioritering av besöksnäringen, som skapar en mängd nya jobb och som gör Karlskrona till en evenemangskommun av rang. Ni visar att hårt arbete kan ge riktigt positivt resultat. Precis så var vi tvungna att resonera även under våren, då vi diskuterade Karlskronavarvets framtid med försvarsdepartementet och SAAB. Att det gick att rädda kvar ubåtsproduktionen är viktigt för dem som jobbar på varvet och deras familjer, men också för alla befintliga och tillkommande leverantörer och samarbetspartners.

Ur förordet av Camilla Brunsberg, Kommunstyrelsens ordförande

I detta nummer kan du bland annat läsa mer om:

BandiniAffärerna blomstrar i grönskan

Den som hävdar att det inte går att driva företag på landet bör köra sju kilometer grusväg bort från landsvägen vid Tving, göra ett besök på undersköna Gröngölsmåla gård – och få motsatsen bevisad.

Läs mer om Bandinis blomstrande affärer

Friskt vågatFriskt vågat 

Karlskrona kan bli ett centrum för upplevelser. En spindel i ett växande nätverk är Mats Svensson som driver Utveckling o Äventyr – som får enskilda och arbetsgrupper att utmana sig själva och växa.

Läs mer om Utveckling o Äventyr

EkologisktEkologiskt är framtiden

Karlskrona slår ett slag för närproducerat, ekologiskt och lokala handlare. Runt om i centrum finns ett stort urval av ekologiska produkter i form av kläder, hudvård, frukt och grönt – och inte minst el. Det senare beror främst på att Affärsverken satsar på närproducerad el och värme på bred front.

Läs mer om "Ekologiskt är framtiden"

Upptäck skattkammaren i RosenholmSkattkammaren i Rosenholm

Blekinge museums föremålsmagasin rymmer länets historia från urminnes tider till alldeles nyss. På torsdagar kan alla få syna damimitatören John Linds klänningar eller matchuret från Wämöhallen!

Läs mer om skattkammaren i Rosenholm

PottholmenProjekt Pottholmen - ett steg närmare verklighet

Pottholmen planeras bli en levande stadsdel med bostäder, kontor, butiker och gröna rekreationsytor i extremt havsnära läge precis intill centrum. Detaljplanen för etapp 1, den västra sidan, var under våren och sommaren på remiss och allmänheten hade möjlighet att tycka till.

Läs mer om Pottholmen

 • Läs hela tidningen

  [Enskild lista]
 • Om att lyssna på iKarlskrona
 • Lyssna

  [Enskild lista]
 • Vad tycker du om iKarlskrona?

  [Enskild lista]
 • Tyck till om panelens fråga

 • Arkiv

  [Enskild lista]

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Sidan uppdaterad: 2014-05-28
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/