Logga för utskrift

i Karlskrona

Tidningen ”i Karlskrona” ges ut av Karlskrona kommun för att medborgarna ska få information om vad som sker inom näringsliv och kommunal verksamhet.

Karlskrona växer så det knakar

Karlskronas befolkning ökade under 2015 med hela 1 032 personer, vilket innebär att vi nu är 65 380 invånare. Det är glädjande – för det är fler Karlskronabor och fler i arbete som är det i särklass bästa receptet om vi vill behålla och även förbättra den kommunala servicen.

All denna växtkraft medför tuffa, men angenäma, utmaningar. För att vi inte ska drabbas av växtvärk måste vi i kommunen planera för ett högre tryck på förskolan, skolan och all annan kommunal verksamhet. Vi behöver också samarbeta med privata fastighetsägare och andra aktörer och intressenter på bostadsmarknaden för att få fart på byggandet. Vi känner iver och lust inför detta, har en bra dialog med övriga aktörer och är beredda att ge vårt eget
bostadsföretag Karlskronahem klartecken att bygga hyresrätter i år.

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa om:

"Musik är beroendeframkallande"

Vill du öva musik eller bild i närheten av där du bor? Det går utmärkt tack vare Kulturskolans lärare som åker ut på skolorna för att ge lektioner. De låter unga förverkliga drömmar – och bäddar för uppåt hundra shower per år!

Här görs plats för fler

Inflyttningen till Karlskrona ökar i snabb takt – liksom behovet av bostäder. Dessbättre ska flera aktuella byggprojekt nu ge staden nya vackra stadsdelar och fler bostäder.

Tidlöst trendiga tapeter

Sälleryds tapet- och lanthandel byggde under generationer upp ett storslaget lager. Nu har Nikolaj Dimitrov tagit över och öppnat upp Blekinge Retrotapeter AB. 

"Cykling är framtiden"

Allt fler i Karlskrona trotsar väder och vind och cyklar året runt. Är det din tur i vår att anamma trenden kring detta hälsosamma, miljövänliga och ekonomiska transportmedel?

Kommunen kör mot grönt

Miljön i Karlskrona ska bli bättre – liksom arbetsmiljön för lastbilschaufförer, kranförare och parkarbetare. Därför satsar kommunen på ett miljövänligt drivmedel.

Läs mer i tidningen

Läs i Karlskrona nr 1 2016

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-03-11
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/