Logga för utskrift

Karlskrona konsthall

 • Här i Karlskrona konsthall finner du en utställningshall med konstutställningar och en multifunktionslokal, Salongen, som används för olika evenemang; teater, musik, dans, events, seminarium m.m. 
  Välkommen!  24/1 - 8/3 Åsa Maria Bengtsson 

    Läs mer om utställningen

  Karlskrona konsthall drivs i regi av kulturenheten, kulturförvaltningen, Karlskrona kommun.  Vår ambition är att fortsatt arbeta med att visa ett urval av spännande konstnärsskap ur olika genrer. Vi visar 6-8 utställningar per år. Utställningsprogrammet finner du i menyn till vänster. Karlskrona konstförening arrangerar två utställningar om året i Karlskrona konsthall. Karlskrona konstförenings höstprogram, se länk till höger.  

  Salongen

  Salongen är en multifunktionslokal med en flexibel scen som kan hyras av utomstående aktörer för olika arrangemang, konferens, föreläsning, konsert, teater mm. Plats för biografsittning 200 personer. Stående 500 st. Kontaktuppgifter, planritningar, se under Kontakt till höger. Det finns en komplett teknisk information kring ljud och ljusanläggning som skickas på begäran. Information och bokning av Salongen ställs till This is an email address eller 0455-305074. Hyrestaxa, se till höger under dokument.
  Från och med slutet av 2012 så tar vår nya samarbetspartner Paraply produktion över verksamheten för konserter och evenemang i Salongen.  

  Information kring konserter, evenemang och mat och dryck, se nedan.

    www.paraplyproduktion.se 

  Langemarks balkong med del av Erik Langemarks donation

  Langemarks balkong, utställning och konferensrum

  Karlskronakonstnären Erik Langemark donerade 176 konstverk till Karlskrona kommun år 1994 och kort tid därefter ytterligare 16 st. Ett urval ur samlingen av totalt 192 konstverk visas kontinuerligt i salongens övre plan. Under ett halvt sekel skildrade Erik Langemark stadsmiljön i Karlskrona. Det blev till en unik samling som donerats till Karlskrona kommun. Några perioder under året förlagda till höst och vår upplåter vi balkongen till att visa andra konstnärer.

  På Langemarks balkong finns utrymme för cirka 25 personer till konferens, lunchmöte mm.

  6/12 - 8/3 Vinter med Erik 
  Konstverk ur donationen.
  Öppet tis-fre kl 12-17, lör-sön kl 12-16. Samma tider som i utställningshallen. Begränsad tillgänlighet då Salongen är abonnerad.

   

     Erik Langemarks resestipendium

  Kulturenheten

  Kulturenheten inom Kulturförvaltningen förvaltar Karlskrona kommuns konstinnehav och konstinköp, beviljar arrangemangstöd och samordnar information om kommunens kulturliv. Kulturenheten har även hand om barnkultur, administrerar bidrag till föreningar och studieförbund.
  Besök och postadress är Kulturenheten, Borgmästaregatan 17, 371 35 Karlskrona.

  Personal

  Nya lokaler för konsthallen 2008

  Efter 10 års verksamhet i Båtsmanskasernen på Stumholmen flyttade konsthallen den före detta Skandiabiografen. Konsthallen öppnades för allmänheten lördagen den 3 maj 2008. Här finns nu en utställningshall och en multifunktionslokal, Salongen, som används för teater, musik, dans, events mm. 

  Ny scen för kulturen

  Nya konsthallen invigd

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2008-05-27
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Se--gora/Kultur/Karlskrona-konsthall/